KEI NISHIKORI:

Čilić je odigrao fantastično, 'ubio' mi je samopouzdanje

Foto: Reuters (Ilustracija)
Čilić je odigrao fantastično, 'ubio' mi je samopouzdanje
09.09.2014.
u 17:42
- Odlično je servirao, bio je brz, agresivan i na bekendu i na forhendu - rekao je Japanac.
Pogledaj originalni članak

Japanac Kei Nishikori našao se u finalu US Opena nakon velike pobjede protiv Novaka Đokovića i prema mnogima je bio favorit, ali Marin Čilić je odličnom igrom "ugasio" protivnika i učinio ga bezopasnim.

– Naravno da sam razočaran, ali ipak su ovo bila odlična dva tjedna. Bio sam malo nervozan i odigrao sam jedan od najlošijih mečeva. No, Čilić je odigrao fantastično, odlično je servirao, bio je brz, agresivan i na bekendu i na forhendu. 'Ubio' mi je samopouzdanje – rekao je Kei Nishikori nakon što su se slegnuli početni dojmovi i kad je malo analizirao cijeli meč.

Stručnjaci su tvrdili da nakon pet setova protiv Raonića i Wawrinke, a potom i četiri protiv Đokovića, Japanac možda neće biti fizički potpuno spreman. Priznao je to i sam.

– Odigrao sam pet setova protiv Raonića i Wawrinke, a onda u polufinalu težak meč po velikoj vrućini protiv Đokovića. Ipak, naučio sam dosta u ova dva tjedna – kazao je japanski tenisač.

>> Čilić: Hvala Goranu što me naučio uživati u tenisu

>> Marin je igrao kao da ima 20 takvih finala iza sebe. Sada mogu u mirovinu!

>> Hrvat sjajnog servisa upisao je nemilosrdnu pobjedu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

IV
ivapjet
18:26 09.09.2014.

Simpa je Nishikori, ali naš Čilić više nije isti tenisač kojeg je Nishikori pobijedio zadnja tri puta. Marin je svoj tenis iz osrednjosti podigao na sam vrh.

LE
lebar
18:04 09.09.2014.

Koliko je Hrvata iselilo sa svojih ognjista i napustilo Hrvatsku iz razoga samopouzdanja!? Cilicuw svako dobro,ali u ovom uspjehu stoji rad,red i disciplina sta u svakodnevnom zivotu hr ne postoji

MI
milR
19:21 09.09.2014.

@ sa-nja Na kojim si ti drogama? Ako aludiraš na to da je Marin Čilić Hrvat rodom iz BiH koji igra za Hrvatsku, onda bi barem trebala znati da je njegovo rodno mjesto Međugorje u Hercegovini, a ne u Bosni. Da, Marin je osvojio US Open za sebe, za svoju Hercegovinu i za svoju Hrvatsku!