NOVI TROFEJ

Čilić ponovo na tronu! Hrvatski tenisač ispisao je povijest sporta

Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zgareb: Marin Čilić prati WTT Contender Zagreb 2024
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs
24.09.2024.
u 15:43
Zbog problema s koljenom Čilić je bio propustiti cijelu 2023. godinu. U svibnju ove godine obavio je posljednju operaciju i poručio da se želi nastaviti profesionalno baviti tenisom
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić je osvojio je ATP turnir u kineskom Hangzhou. U finalu je bio bolji od domaćeg predstavnika Zhizhen Zhang (27), šestog nositelja i 43. tenisača svijeta. Čilić je nakon sat i 53 minute meča pobijedio rezultatom 7:6, 7:6 i osvojio svoj 21. naslov u karijeri.

Čilić je ovom pobjedom postigao velik uspjeh postavši najlošije rangirani tenisač u povijesti s osvojio ATP naslov. Po povratku Čilić je bio 777. na ATP listi. Ovog je tjedna zahvaljujući plasmanu u polufinale skočio na 373. mjesto. Ovo mu je prava ATP titula nakon 2021. godine te bi sada trebao skočiti na 212. mjesto ljestvice. Iduća prilika za nastup mu je u Tokiju.

Zbog problema s koljenom Čilić je bio propustiti cijelu 2023. godinu. U svibnju ove godine obavio je posljednju operaciju i poručio da se želi nastaviti profesionalno baviti tenisom. Među velikim postignućima njegove karijere su osvajanje US Opena 2014. godine te finala Australian Opena i Wimbledona.

VIDEO Donna Vekić zaradila je ogroman novac, no kaže: Nisam rastrošna, pazim kako trošim

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SV
svirač
17:03 24.09.2024.

Ćestitam Marinu na uspješnom vratiti se u ATP ljestvica!