ATP

Čilić prošao Kunjicina, Karlović Fogninija

Foto: AFP
Čilić prošao Kunjicina, Karlović Fogninija
04.01.2010.
u 14:03
Marin Čilić u velikom je stilu otvorio tenisku 2010., u prvom nastupu na turniru u indijskom gradu Chennaiju, gdje brani lanjski naslov, mladi se Međugorac lako, u dva seta (6:2, 6:4), obračunao s Rusom Igorom Kunjicinom, 104. tenisačem svijeta.
Pogledaj originalni članak

 Marin je od početka kontrolirao dvoboj u kojem njegov suparnik nije došao niti do jedne break-lopte (ukupno je izgubio 11 poena na svoj servis). Najvažnija je za prvoga hrvatskog igrača činjenica o fantastičnih 69 posto ubačenoga prvog servisa, što je brojka koju je prijašnjih sezona mogao samo sanjati.

 – Mislim da sam odigrao prilično dobar meč. Najvažnije je da sam jako dobro servirao, posebice u prvom setu. U drugom sam se dokopao ranog breaka kojeg sam do kraja zadržao bez većih problema – izjavio je Čilić kojem će suparnik u borbi za četvrtfinale biti pobjednik dvoboja Španjolca Granollersa i Britanca Warda.

Uspješan je jučer bio i Ivo Karlović koji je sedmi nositelj na milijunskom turniru u Dohi, Div sa Šalate je u prvom kolu izbacio Talijana Fabija Fogninija (54.) - 6:4, 6:4 ubacivši u meču za njega skromnih sedam asova. U drugom će kolu igrati protiv boljeg iz sraza Koellerer - kvalifikant.

Justine Henin pobjednički se vratila u svjetski tenis nakon 19 mjeseci stanke i to u Brisbaneu uspjehom protiv 20. tenisačica na WTA listi, Ruskinje Nadije Petrove (7:5, 7:5).

 - Henin je danas bolja igračica nego kad je prekunula karijeru. Daleko je agresivnija na terenu. Smatram da već sad ima kvalitetu kojom se može uključćiti u borbu za naslov na Australian Openu - smatra Petrova. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar flame
flame
12:07 06.01.2010.

Aha, još je hrvatski tenisač... pa zar on nije iz BiH? A tamo žive neki drugi narodi, bosanci, hercegovci, zar ne, dežurna uglađena gospodo iz Hrvatske?