MARIN U FINALU

Čilić pun samopouzdanja: Otkrio kako može srušiti Federera

Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Screenshot/Facebook
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić - Kyle Edmund
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić - Kyle Edmund
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić - Kyle Edmund
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić - Kyle Edmund
25.01.2018.
u 13:37
Kao ključni trenutak dvoboja u kojem je slomio Britanca, Čilić je izdvojio tie-break drugog seta
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić pobijedio je Britanca Kylea Edmunda sa 6-2, 7-6 (4), 6-2 nakon dva sata i 18 minuta te prvi put u karijeri izborio finale Australian Opena.

Kao ključni trenutak dvoboja u kojem je slomio Britanca, Čilić je izdvojio tie-break drugog seta.

– U drugom setu imao sam malo više uspona i padova u igri, nisam ga dovoljno pritiskao na servisu, ali sam ostao koncentriran na svaki poen. Pritisak na servis bio je ključan u tie breaku – rekao je Čilić koji je u trećem setu prepoznao znakove umora Edmunda.

– Vidio sam da propušta neke lopte pa sam ga pokušao što više natjerati na kretanje. Drugi break bio je ključan – rekao je Čilić pa dodao:

– Osjećam se dobro. Danas je bila malo drukčija razina intenziteta u meču nego protiv Nadala. Moram zahvaliti mojim trenerima koji su me dobro pripremili. Jako se dobro osjećam, a sada imam i još dva dana za odmor.

Za naslov će Čilić igrati protiv pobjednika dvoboja između Švicarca Rogera Federera ili Korejca Hyeona Chunga.

– Chung je imao dva izrazito zahtjevna meča. Ovaj mu teren i uvjeti odgovaraju. Odlično se kreće, kliže bolje nego na zemlji. Nakon osvajanja NextGen finala i ovdje je pokazao o kakvom se talentu radi. Federer je uvijek strašno agresivan, odlično servira. Mogu se nositi s njim ako ću ja biti jednako agresivan. Kad njemu prepustite inicijativu, onda je s njim teško igrati – zaključio je hrvatski tenisač.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

KE
kentie
14:13 25.01.2018.

Jedno gromko BRAVOOOOOO....želim ti svu sreću praseću i u samom finalu...nemaš kaj izgubiti...sad ti je prava prilika da Rogeru vratiš za lanjski Wimbledon....nadam se da sad nemaš žuljeve i čukljeve na stopalu..poučen lanjskim iskustvom, radi mjere predrostrožnosti, jako dobro pregledaj i napudraj stopala, trebat će ti....

Avatar southman
southman
14:22 25.01.2018.

Idemo Marine do kraja, a onda do zemljane sezone ni broj 1 nije daleko !

GO
goricaV
14:24 25.01.2018.

Malo čitam komentare po portalima i vidim da je jugo-ljevičarskim komentatorima Čilić ovim finalom digao jako tlak. U čemu je njihov problem, otkuda toliko mržnje i ljubomore sdp-ovaca i ostalih ljevičara prema Čiliću?