Tenis

Čilić u 13. finalu, nada se sretnom

Foto: 'CHRISTOF STACHE'
Čilić u 13. finalu, nada se sretnom
05.05.2012.
u 16:52
Naš najbolji tenisač sa 6:3, 6:4 pobijedio Tommyja Haasa ATP turnir u Münchenu
Pogledaj originalni članak

Novom nadahnutom igrom i pobjedom nad domaćim tenisačem Tommyjem Haasom sa 6:3, 6:4 Marin Čilić ušao je u finale ATP turnira u Münchenu. To će mu biti drugi finale na tom turniru – 2010. poražen je od Južnjoga – ukupno 13. u karijeri. Prethodnih 12 apsolvirao je s polovičnim uspjehom: šest je dobio, šest izgubio. Zadnji je put u finalu nastupio u listopadu 2011. u Sankt Peterburgu kada je pobijedio Tipsarevića u tri seta i osvojio svoj posljednji turnir.

Marin posao zgotovio – asom!

Iako je Haas u ovom trenutku tek 134. tenisač na svijetu (u Münchenu je nastupio s pozivnicom), on sigurno vrijedi više, što je uostalom i dokazao u prethodnim dvobojima na turniru u kojima je bez izgubljenog seta eliminirao najprije prvog nositelja Tsongu, a potom i Baghdatisa.

No, nekad drugi tenisač svijeta u odmjeravanju s Čilićem nije imao nikakvih izgleda: osvojio je samo pet poena na Marinov servis. U dvoboju, koji je potrajao 75 minuta, Čilić je iskoristio dvije od šest prilika za break (po jednu u svakom setu), a susret je okončao vrlo autoritativno. U devetoj igri drugog seta oduzeo je servis suparniku nakon što je 34-godišnji Haas, jedan od najstarijih igrača na Touru, napravio dvostruku pogrešku pri serviranju, a potom je poveo sa 40:0 i imao tri meč-lopte. Već na prvoj pogodio je as!

Čilić je tako uzvratio Haasu za poraz u njihovu jedinom dosadašnjem dvoboju, u Wimbledonu 2009. kada je Nijemac pobijedio u pet setova.

– Bio je to moj najbolji ovotjedni meč. Igrao sam jako dobro, a posebno me služio servis. Haas je ovdje odigrao nekoliko vrlo kvalitetnih mečeva i s takvim sam upozorenjem ušao u naš dvoboj – kazao je Marin.

U finalu je poželio Kohlschreibera jer ga bolje poznaje.

– S Lopezom nikad ne znate, ima neugodan servis – kaže.

Na spomen da igra 13. finale, Čilić je napomenuo:

– Zar već? To je lijep podatak, nadam se da će mi biti sretan.

U Madridu na Montanesa

Sljedeći će tjedan Čilić, kao i Ivo Karlović, nastupiti na jakom turniru u Madridu iz kategorije Masters 1000. Dodigu njegov plasman (74.) više ne dopušta izravan ulazak na ovako jake turnire. No, ždrijeb nije mazio naše igrače. Čilić će na Španjolca Alberta Montanesa, od kojega je izgubio prije dvije godine u Monte Carlu, a Karlović na Rusa Nikolaja Davidenka, kojega je pobijedio samo jednom u njihovih šest utakmica. Karlu nadu daje činjenica da je tu pobjedu ostvario u njihovu jedinom meču na zemlji, 2006. u Barceloni. No, problem je u tome što pobjednik ovog dvoboja ide na Rafaela Nadala.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.