GIRALDO NAMUČIO MARINA

Čilić u polufinalu Chennaija protiv Tipsarevića

Foto: Reuters
Čilić u polufinalu Chennaija protiv Tipsarevića
08.01.2010.
u 17:42
Četvrtfinalni dvoboj turnira u indijskom Chennaiju Marin Čilić uspješno je okončao protiv Kolumbijca Giralda sa 7:6(3), 6:1 te se plasirao u polufinale gdje će igrati protiv Srbina Janka Tipsarevića.
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić po treći će put zaredom zaigrati u polufinalu ATP turnira u indijskom Chennaiju. Prvi hrvatski reket i branitelj naslova je u četvrtfinalnom susretu  svladao Kolumbijca Santiaga Giralda, 107. tenisača svijeta - 7:6(3), 6:1.

Do jedanaeste uzastopne pobjede na ovom turniru (jedan poraz) Marin je stigao iznenađujuće teško. U prvom je setu Giraldo imao tri lopte za vodstvo od 5:1, prednost od 5:2, kod 6:5 i set-loptu da bi prva dionica nakon 13. gema ipak pripala Čiliću.

Naš je tenisač meč  odlučio nakon breaka u četvrtom gemu (3:1), čime je prakti čki slomio otpor suparnika. Za plasman u novu završnicu u Chennaiju Marin će morati pobijediti 4. nositelja, Srbina Janka Tipsarevića (u četvrtfinalu svladao Nizozemca De Bakkera - 7:5, 7:5).

- Meč je bio jako težak. Giraldo je odlično krenuo, a uvjeti za igru bili su teški, bilo je baš vlažno. Kako je meč odmicao, servirao sam sve bolje i ubacivao više lopti u teren. Očito da je tie-break bio odlučujući trenutak meča. Sjajno je opet igrati u polufinalu. Protiv Giralda nikad dosad nisam igrao, a u prvom dijelu meča je odigrao stvarno jako dobro. No, s vremenom sam uspio pronaći svoj ritam i izboriti pobjedu – izjavio je 21-godišnji Čilić, najbolji hrvatski i 14. svjetski igrač na ATP ljestvici.

Bit će to njihov četvrti  međusobni susret , u sva tgri dosadašnja susreta, uključujući i onaj lanjski u četvrtfinalu Chennaija, slavio je Čilić. U drugom polufinalu igrati će Švicarac Stanislas Wawrinka i Izraelac Dudi Sela.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
21:46 08.01.2010.

To kume!

Avatar Topgen
Topgen
23:01 08.01.2010.

Bravo Marine , idemo dalje