Kreće Masters

Čilić: Znam da mogu igrati dobro, pokazao sam to protiv Novaka

Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić i Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
11.11.2018.
u 13:59
Najbolji učinak na završnim Mastersima od hrvatskih je tenisača imao Goran Ivanišević. Nastupio je šest puta i postigao osam pobjeda
Pogledaj originalni članak

Susretom parova između Britanca J. Murraya i Brazilca Soaresa s jedne i Južnoafrikanca Klaasena i Novozelanđanina Venusa s druge s druge strane, danas u 13 sati počinje londonski Masters, završnica ATP sezone koja je okupila osam najboljih tenisača i isto toliko najboljih parova.

U znamenitoj O2 Areni bit će i Hrvata i to više nego ikad. U pojedinačnoj će nas konkurenciji, četvrti put u njegovoj karijeri predstavljati Marin Čilić, a druga rezerva je Borna Ćorić.

U konkurenciji parova stojimo još bolje, dvije polovice od osam kombinacija čine hrvatski tenisači, Mate Pavić i Nikola Mektić. Obojica su upareni s Austrijancima i to iskusnim 38-godišnjacima: Mate s Oliverom Marachom, Nikola s Alexanderom Peyom. Malo je nedostajalo da još i Franko Škugor dođe kao rezerva. Upravo će Mektić i Peya prvi na teren, večeras u 19 sati okušat će podlogu i ambijent u dvoboju protiv Kolumbijaca Cabala i Faraha.

Prošle godine razočarao

Čilić će s nastupima u svojoj skupini Guge Kuertena započeti u ponedjeljak u 15 sati i to susretom s mladim Nijemcem Alexanderom Zverovom, kojega je pobijedio samo jednom u šest međusobnih susreta, nakon što svoj dvoboj parova odigraju Marach i Pavić (protiv Francuza Herberta i Mahuta s kojima bi se Mate mogao sučeliti i u finalu Davisova kupa). U Marinovoj skupini još su Novak Đoković i John Isner, a njihov je meč na rasporedu u ponedjeljak u 21 sat. Kao što je poznato u polufinale idu po dvojica najboljih iz svake skupine.

Marin je prošlih godina uoči Mastersa davao prilično optimistične izjave, ali kako se one uglavnom nisu ostvarivale, ove godine je odlučio govoriti na terenu. Bez nekih velikih najava i bez pritiska velikih očekivanja.

- Dobro se osjećam, odigrao sam dobar turnir u Parizu i imao tijesan meč s Đokovićem i znam da mogu igrati dobro. Sad je iza mene i iskustvo prethodna tri nastupa na Mastersu. Veliki je izazov ogledati se s najboljim tenisačima svijeta, biti dio ovog spektakla, a u O2 Areni je uvijek odlično ozračje i publika koja razumije tenis.

U Londonu se, uostalom, osjećam kod kuće jer igram u Wimbledonu i u Queen’su, a sada i Masterse u O2 Areni u drugom dijelu godine. Želim uživati u svemu tome i pružiti svoju najbolju igru a vidjet ćemo što će mi to donijeti - poručio je 30-godišnji Čilić, u ovom trenutku sedmi tenisač svijeta.

Marin je u prethodna tri nastupa postigao samo jednu pobjedu u osam mečeva (2016. je svladao Nishikorija), ali mi se nekako uvijek nadamo da će ga napokon krenuti. On je uostalom ne jednom dokazao da je odličan dvoranski igrač. Uviđaju to i drugi, pa je naš najbolji tenisač dobio niz komplimenata od bivše britanske tenisačice Annabel Croft (52), koja sada radi kao stručna komentatorica na Sky Sportsu.

Marin je bio veličanstven

- Svi smo oduševljeni igrom Marina Čilića. Način na koji je igrao protiv Đokovića, natjeravši i njega da pruži svoj najbolji tenis, bio je veličanstven. Marin voli igrati u zatvorenom prostoru, sjajno se kreće i igra agresivno. Servira također jako dobro, tako da sam uvjerena da će odigrati dobar turnir i biti ugodno iznenađenje - istaknula je gospođa Croft.

Najbolji učinak na završnim Mastersima od hrvatskih je tenisača imao Goran Ivanišević. Nastupio je šest puta i postigao osam pobjeda (uz 10 poraza) te tri puta bio u polufinalu (1992. izgubio je od Beckera, 1993. od Sticha, 1996. od Samprasa).

Priredbu u Londonu ATP je iskoristio za dodjelu godišnjih nagrada: naš Mate Pavić dio je najboljeg para, Đoković je povratnik godine, Robredo je dobio nagradu za humanitarni rad, a Federer je opet dobio “Oscara” za popularnost, navijači su mu dali najviše glasova. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DH
dalibor.hren
15:18 11.11.2018.

Novinar Filić je napisao da u igri parova "dvije polovice od osam čine naši....."!? Znači svi su naši!

DC
DC
15:44 11.11.2018.

Haha visa matematika

JE
jetix
16:39 11.11.2018.

može igrat dobri samo 1. set, ostalo je amaterizam