ROLAND GARROS

Čilićev suparnik na zemlji ima više od 300 pobjeda!

Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM/PIXSELL
Čilićev suparnik na zemlji ima više od 300 pobjeda!
01.06.2015.
u 10:09
'Sudeći po tome kako Marin igra, u nastavku turnira sve je moguće.'
Pogledaj originalni članak

Uzme li se u obzir i US Open, posljednji Grand Slam turnir na kojem je Marin Čilić nastupio prije Roland Garrosa (Australian Open preskočio je zbog ozljede), može se ustvrditi da je Međugorac dobio posljednjih šest mečeva bez izgubljenog seta. Točnije, posljednji Grand Slam set koji je izgubio bio je četvrti protiv Simona u New Yorku. Dakle, Marin je na Grand Slam turnirima dobio 19 setova u nizu. I nanizao šest suparnika koje je dobio s maksimalnim omjerom od 3:0 (Berdych, Federer i Nishikori u New Yorku i Haase, Arnaboldi i Mayer u Parizu).

U drugi tjedan – svjež

Posebno je glatka pobjeda protiv Argentinca Leonarda Mayera povećala apetite kod Čilićevih navijača, ali i podigla samopouzdanje, pa time i ambicije kod Marina i članova njegova stožera.

– Ovo je jako važna pobjeda za Marina, dohvatio je drugi tjedan Grand Slam turnira, a sudeći po tome kako igra, u nastavku turnira sve je moguće – rekao je nakon meča za reviju Tenis Marinov trener Goran Ivanišević.

Sam Čilić ne želi se zaletavati, zna da ga u nastavku očekuju mnogo kvalitetniji suparnici.

– Impresivno je ono što sam postigao, ali želim ostati na zemlji. Sljedeći će mečevi zasigurno biti teži, a suparnici zahtjevniji. Pozitivna je stvar da u drugi tjedan ulazim potpuno svjež – napomenuo je Marin dodavši:

– Veseli me što sam i protiv Mayera igrao jako dobro i konstantno od početka do kraja meča. Moj servis funkcionirao je prilično dobro i moram priznati da sam dobio i ono što sam tražio, što mi je bio prioritet prije početka Roland Garrosa: postići nekoliko pobjeda u nizu i steći samopouzdanje. Sad sam puno samouvjereniji i više vjerujem u svoju igru, što je ogromna stvar uoči sljedećih nastupa.

Za ulazak u četvrtfinale Marin će se danas (u 12:30 sati, Eurosport) boriti s osmim tenisačem svijeta 33-godišnjem Španjolcem Davidom Ferrerom, koji je u trećem kolu okrenuo 1:2 u setovima protiv Talijana Bolellija. Ferrer je dobio tri od njihova četiri međusobna susreta, no posljednji put su se susreli još 2010. godine. U Madridu, na zemlji, slavio je Španjolac. Čilić je jedinu pobjedu postigao u njihovu prvom dvoboju 2009. na Australian Openu.

Uz Nadala najbolji zemljaš

– Za Ferrera znamo da je jedan od najtežih suparnika na zemlji, a pogotovu u Roland Garrosu. Ništa ne daruje, svaki se poen mora zaraditi. Za mečeve na tri dobivena seta to je veliki izazov. Moram opet biti usredotočen na svoju igru i ne razmišljati previše o njemu. Tjelesno sam spreman i nadam se da ga mogu pobijediti – najavio je Čilić dvoboj u kojemu će po treći put tražiti četvrtfinale Roland Garrosa, jedinog Grand Slam turnira na kojemu još nije bio među osmoricom najboljih.

Ferrer je 2013. igrao finale (i izgubio od Nadala), a osim toga ima i jedan polufinale te tri četvrtfinala. Jedini je aktivni igrač uz Nadala koji ima više od 300 pobjeda na zemlji (302-116).

>> Čilić poput uragana 'pomeo' Mayera s terena i prošao dalje!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DO
doktor1
10:27 01.06.2015.

Samo agresivna igra sa stalnim pritiskom naprijed. Naravno za to treba preciznost, znanje ali nema alternative protiv Ferrera. Ostanak i prebacivanje 3m iza osnovne linije vodi u siguran i brz poraz.

IV
ivanjoksimovic
12:33 01.06.2015.

Bez obzira na Fererove godine, protiv njega ni najbolji nikada nisu mogli da se opuste na zemlji. U Rimu, iako je izgubio od Djokovica, lavovski se borio i nijanse su samo odlucile. Po meni je Ferer favorit na ovom mecu u 4 seta, zato Cilic mora da bude maksimalno koncentrisan i da pokusa da pruzi svoj maksimum.