IZBORI U UDRUZI Ćiro vodi žestoku kampanju protiv predsjednika Zagreba

Ćiro: Medića prijavljujem policiji zbog prijetnji

16.06.2009.
u 19:44
Pogledaj originalni članak

Noć nije promijenila Ćirino turobno raspoloženje. Kaže kako nije spavao, uznemiren prijetnjama Zagrebova predsjednika Dražena Medića. Zato što je Miroslav Blažević, kao gradski vijećnik, najavio kako će kontrolirati kako Medić troši gradskih 9 milijuna kuna godišnje.

Kandidirat će se i Robert Markulin


Direktor Slavena Belupa Robert Markulin (na fotografiji) bit će, najvjerojatnije, protukandidat Draženu Mediću na izborima. On će predstavljati tzv. Dinamov blok, u kojemu su još zaprešićki Inter, Osijek, Varteks, Lokomotiva i Karlovac. Ta skupina klubova (naravno osim Karlovca) nije zadovoljna podjelom novca od emisije “Volim nogomet”, o čemu će se danas najviše raspravljati. Zasjedanje Skupštine sa 16 članova počinje u 12 sati u hotelu Westin. (td)


– Bila je to benigna rečenica i ne shvaćam kako je mogla izazvati takav izljev gnjeva. Odrastao sam u mahali i upoznao svakakve tipove, ali ovakve uvrede nikada nisam čuo. Psovao mi je djecu i pokojnu majku, užas! Medić mi je prijetio fizičkom likvidacijom, radi čega ću ga prijaviti policiji. Što sam ga više pokušavao smiriti, prijetnje su bivale sve žešće. Nakon svega, odlučio sam spriječiti njegov izbor za predsjednika Udruge prvoligaša – kazao je Miroslav Blažević, koji je dvije sezone bio Zagrebov trener i bliski Medićev suradnik.

Novinara niza stube
Treba li Medić baš pasti zbog vaše osobne odbojnosti?

– Zar tako važnu funkciju u nogometu treba obavljati čovjek koji je novinaru preda mnom prijetio da će ga baciti niza stube, te je čak i uspio smijeniti dvojicu novinara SN-a koji su pratili NK Zagreb! Medić nogometu ništa ne daje, nego samo uzima. Nisam o kontroli gradskoga novca govorio bez razloga, jer znam da mu je Bandić dva puta dao da gradi Veslačku. Znam i da je novcem poreznih obveznika potrošenim na gradnju toga kampa mogao biti sagrađen Dinamov stadion!

Tužite ga i zbog duga od 200.000 eura?

– Da, ali ne zbog toga novca, koji bih ionako dao u dobrotvorne svrhe, nego kako bih tom mladome čovjeku očitao lekciju da se ne može tako kaubojski ponašati. Bandić mu je kazao: “Ćiro je zaslužio taj novac (10 posto od prodaje Mandžukića i Vrdoljaka, nap. a.), on je naš čovjek”. Sada ispada da Ćiro i nije “njihov”. A zahvaljujući Ćiri, Mediću je od prodaje igrača, Ibričića, Stojkića, Brkljače, Lovreka, Nadarevića, “kapnulo” četiri milijuna eura.

Medić kaže kako ste sami odlučili otići iz Zagreba?

– On nije bio zadovoljan mnome i odmah čim sam otišao, promijenio je koncepciju igre. Jednom sam ga pitao: “Dado, zar misliš da znaš više od mene o nogometu?” Uzvratio je: “Ne da mislim, nego to znam!”

Lekcija Luki Pavloviću
Ćiro kaže kako ne bi bio u koži sadašnjemu Zagrebovu treneru Luki Pavloviću.

– U poluvremenu utakmice igrači Zagreba sjede u svlačionici i čekaju trenera, a njega predsjednik Medić deset minuta riba ispred vrata. Kako sad Pavlović može biti autoritet igračima – zaključio je Blažević tu mučnu priču.
Pogledajte na vecernji.hr