NOGOMET - HRVATSKI KUP

Ćiro ruši Dinamovu tradiciju?

20.03.2002.
u 00:00
* Jedinu dosadašnju pobjedu nad Dinamom (1:0) Osijek je postigao 9. rujna 2000., i to ligašku u Maksimiru pogotkom Damira Vuice
Pogledaj originalni članak

OSIJEK - Igra brojki u tekućoj, kao i u dosadašnjim sezonama u samostalnoj Hrvatskoj, nikako ne ide u prilog osječkim "bijelo-plavima" u odnosu na zagrebačke "modre". U ukupno 35 međusobnih službenih susreta momčad iz Maksimira slavila je čak 26 pobjeda, uz osam remija i samo jedan poraz.

Nakon 1995. i 1997. Osijek i Dinamo treći put sučelit će se u polufinalu Kupa, a kako je i taj omjer debelo na strani Zagrepčana (tri pobjede i remi) Osječani se tek mogu nadati da će treća za njih biti sreća. Jezičac na motivacijskoj strani može biti Ćiro Blažević, makar i opet na tribini zbog suspenzije. Ćiro je prije šest godina na klupi Rijeke već jednom pobijedio Dinamo (3:0), a uoči prvog polufinalnog susreta poziva na razumom usmjerenu motivaciju, te obvezu prema navijačima da se usprkos prioritetu borbe za ostanak sve što je moguće pokuša i u Kupu.

Predsjednik Antun Novalić još je veći optimist:

- Izgledi za finale nisu nam mali, čak mislim da su podjednaki Dinamovim. Može se dogoditi i da drugi put u povijesti osvojimo Kup. Apelirao bih na neodrživost suspenzije našem velikom treneru čiji je povratak dobrobit za Osijek, ali i cijeli hrvatski nogomet.

Nekadašnji nogometaš Dinama i Osijeka Srećko Huljić odmjereno najavljuje:

- Iako je ovo samo prvo osječko "poluvrijeme", ono će sigurno odlučiti ukupnog pobjednika. Dvojba je samo hoće li se Dinamo uspjeti nametnuti ili će osokoljeni Osijek predvođen Ćirom nastaviti uspon i iznenaditi iz drugog plana.

Jedinu pobjedu od 1:0 nad Dinamom Osijek je postigao 9. rujna 2000., i to ligašku u Maksimiru pogotkom Damira Vuice, ali kapetan danas zbog žutih kartona neće moći pomoći suigračima.

Stoperske pozicije pokrit će Božinovski i mladi Mikulić, jer još je upitan oporavak jagodične kosti Mate Neretljaka. Najiskusniji Bakir Beširević se s lijevog boka preko libera nakon dugih godina opet vratio u srednji red:

- Čakovečka pobjeda podigla je ritam rada i ozračje u momčadi. Više smo usredotočeni na prvenstvo, ali sportski je pokušati sve i u Kupu, u kojemu je uvijek sve moguće. Bit ćemo još motiviraniji i ozbiljniji. Uostalom, Kup nam je jedina nada za Europu. Zadovoljio bi nas i remi bez primljenog pogotka, dakle 0:0, pa bismo onda otputovali na potpuno otvoreni uzvrat u Maksimir.

D. Kasač

Pogledajte na vecernji.hr