Liga prvaka

City lovi zadnju stavku spasa

Foto: 'PIERRE-PHILIPPE MARCOU'
City lovi zadnju stavku spasa
21.11.2012.
u 09:33
MOURINHOVA DVOJBA: 
Jose Mourinho još nije odlučio hoće li u prvih 11 staviti Modrića ili Khediru
Pogledaj originalni članak

Manchester City večeras lovi zadnju slamku spasa da prezimi u Ligi prvaka, no suparnik mu je ni manje ni više nego – Real Madrid. Cityju ne ide na ruku ni to što su samo dvije momčadi u povijesti Lige prvaka uspjele proći skupinu nakon što su poslije četiri kola imale dva boda – Lokomotiv u sezoni 2002./03 i Porto 2004./05.

Mourinho novi rekorder

Menadžer topnika Roberto Mancini najviše se boji Cristiana Ronalda.

– On je igrač koji zaslužuje Zlatnu loptu. Sposoban je baš svake večeri zabiti dva gola. Kako ga zaustaviti? Jedino pomoću policije, nikako drukčije. Ili se barem nadati da neće imati savršenu večer – rekao je Mancini.

Iako mu zabija stalno kada igra, Mancini će Džeku opet ostaviti na klupi.

– Fenomenalan je igrač, ali igramo bolje kada su Agüero i Tevez u igri. Mora biti strpljiv – poručio je Talijan.

Navijači Cityja posebno će biti "motivirani" zbog Cristiana Ronalda, bivšeg igrača njihova gradskog rivala Uniteda.

Engleski se mediji pak bave usporedbom trenera Reala i Manchester Cityja. Svoje mišljenje, doduše vrlo pristrano, iznio je igrač Valladolida Andrea Mancini, inače sin trenera Cityja.

– Moj tata je bolji trener zato što bolje shvaća nogomet. Mourinho ga nikada do kraja neće shvatiti jer nikada nije bio igrač, gotovo da ne zna voditi loptu – poručio je Andrea Mancini.

Jose Mourinho će pak večeras postati najmlađi trener koji je vodio 100 utakmica u Ligi prvaka (29 za Real, 33 Chelsea, 21 Inter, 17 Porto). To mu je uspjelo sa 49 godina, a Ancelottiju je trebala 51, Wengeru i Hitzfeldu 58, a Fergusonu 62.

– Najdraže mi je bilo osvojiti Ligu prvaka s Portom, a najteže mi je bilo kada sam s Chelseajem ispao od Liverpoola. Siguran sam da je ispred mene još puno naslova u Ligi prvaka – kaže Mourinho.

Pema najavama španjolskih medija, Jose Mourinho dvoumi se bi li u prvih 11 stavio našeg Luku Modrića ili oporavljenika od ozljede Samija Khediru. No, navodno je Hrvat ipak malo bliži početnom sastavu.

Berlusconi slaže momčad

– Protiv Cityja ne smijemo napraviti grešku kao protiv Borussije, kojoj smo prepustili inicijativu. Mi smo najbolja svjetska momčad i tako se trebamo postaviti bez obzira na to gdje igrali. Jedva čekam opet zaigrati, potpuno sam zaliječio ozljedu – poručio je Khedira.

U istoj skupini Borussija Dortmund gostuje kod Ajaxa, a za prolazak skupine dovoljan im je i bod. Ivan Perišić najavljen je na klupi za pričuve.

Veselo će pak večeras biti treneru Milana Massimilianu Allegriju. Predsjednik Berlusconi poručio mu je da će u slučaju poraza dobiti otkaz, a usput mu je i sugerirao:

– Volio bih da stavi Boatenga u napada, Pazzini baš i nije u formi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.