POBJEDA 4:1

City nakon preokreta razbio Liverpool i nastavio utrku s Arsenalom

Foto: Carl Recine/REUTERS
Premier League - Manchester City v Liverpool
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
Premier League - Manchester City v Liverpool
Foto: Carl Recine/REUTERS
Premier League - Manchester City v Liverpool
Foto: Andrew Yates
Manchester City v Liverpool - Premier League - Etihad Stadium
Foto: Carl Recine/REUTERS
Premier League - Manchester City v Liverpool
01.04.2023.
u 15:31
Kako ljestvica pokazuje da nije to više onaj derbi s dvije najjače momčadi u Engleskoj, to se dalo vidjeti na terenu, unatoč tome što je Liverpool zabio prvi pogodak na susretu.
Pogledaj originalni članak

U derbiju 29. kola engleske Premier lige, ujedno i dvoboju jedinih dvaju momčadi koje su osvajale naslov prvaka u Engleskoj u posljednjih pet godina, Manchester City je uvjerljivo slavio na svojem Etihadu protiv Liverpoola 4:1 i tako uoči posljednjih devet prvenstvenih kola nastavio lov na prvoplasirani Arsenal, dok se Liverpool nastavlja grčevito boriti za mjesta koja vode u europska natjecanja, s tim da im je plasman u Top 4, čime i u Ligu prvaka, sve dalje i dalje.

Kako ljestvica pokazuje da nije to više onaj derbi s dvije najjače momčadi u Engleskoj, to se dalo vidjeti na terenu, unatoč tome što je Liverpool zabio prvi pogodak na susretu. City je od samog početka imao pritisak, da bi savršena duga lopta Trenta Alexandera Arnolda za Diega Jotu izbacila cijelu Cityjevu obranu i stvorila najveću opasnost na susretu do tad. Jota je u nastavku akcije odložio za Salaha u njegovu idealnu poziciju desetak metara iskosa desno od gola Cityja, što je on bez problema riješio za iznenadno vodstvo gostiju od 17. minute.

City je nakon toga još pojačao pritisak i nastavio biti bolja momčad u dvoboju s više povoljnih situacija pred suparničkim golom, a Liverpool je ponovno bio bliže pogotku ni iz čega. U 26. minuti Salah je u kontri imao pred sobom dodavanje za Jotu koji bi bio u stopostotnoj šansi, ali niotkuda se strahovito brzim povratnim sprintom ukazao Jack Grealish te spriječio čist gol Liverpoola. Manje od minute kasnije isti igrač je namjestio gol za izjednačenje Cityja, i ta minuta je vrlo vjerojatno prelomila utakmicu. Nakon još jedne lijepe akcije Cityja Grealish je s lijeve strane servirao Julianu Alvarezu stopostotnu priliku, a Argentinac nije griješio postignuvši svoj 13. pogodak sezone. Zanimljivo je da je ove sezone za City Alvarez zabio pogotke u čak pet različitih natjecanja.

U drugom dijelu utakmice momčad Pepa Guardiole nastavila je dokazivati da im u ovom susretu nije nedostajao najbolji strijelac lige Erling Haaland, koji zbog ozljede prepone nije bio spreman za ovaj susret. Već u 53. sekundi drugog poluvremena neočekivana duga dijagonalna lopta Alvareza zbunila je cijelu Liverpoolovu obranu, a prihvatio ju je Riyad Mahrez koji je poslužio Kevina De Bruynea za lagani pogodak i preokret. Potvrda tog preokreta došla je već u 53. minuti kad su se igrači Cityja počeli malonogometno šetati po kaznenom prostoru redsa. Nakon Alvarezova dva driblinga i blokiranog udarca, za 3:1 je poentirao kapetan Cityja Ilkay Gündogan, inače bivši Kloppov igrač iz dana Borussiji Dortmund.

Iako je i prije toga već imao status igrača utakmice, Jack Grealish je sve to potvrdio šlagom na tortu iznimno odigrane utakmice, kad je u 74. minuti nakon preciznog duplog pasa s de Bruyneom zabio pogodak za 4:1 i potpunu potvrdu pobjede. Ovom se pobjedom, zanimljivo, Pep Guardiola izjednačio u međusobnim dvobojima s Jurgenom Kloppom. I jedan i drugi imaju po devet pobjeda, dok je pet susreta završilo remijem.

REZULTATI 29. KOLA,
Subota:

Manchester City - Liverpool 4-1 (Alvarez 27, De Bruyne 46, Gundogan 53, Grealish 74 / Salah 17)
Kasnije igraju:
Bournemouth - Fulham 
Arsenal - Leeds United 
Brighton and Hove Albion - Brentford 
Crystal Palace - Leicester City
Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers
Chelsea - Aston Villa
Nedjelja:
West Ham United - Southampton
Newcastle United - Manchester United 
Ponedjeljak:
Everton - Tottenham Hotspur 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.