VELIKA POBJEDA Galinović jedan od junaka pobjede na San Siru

Cjelonoćno slavlje nakon pobjede u Milanu

27.11.2008.
u 15:12
Pogledaj originalni članak

Profesionalnom nogometašu nije lako izgubiti noć, pogotovo nakon takve noći otići na trening i pripremati se za novu utakmicu. Upravo takva teška 24 sata proživio je naš vratar Mario Galinović. Nakon velike pobjede njegovog Panathinaikosa u Milanu nad Interom, atenska momčad vraćala se kući i rano ujutro stigla u Atenu.

Ludilo u Ateni
- Bila je ludnica, nisam se nimalo naspavao. Sletjeli smo oko pet sati ujutro, dočekalo nas je oko 500 navijača, svi su poludjeli zbog naše pobjede. Rekli su nam policajci u zračnoj luci da su nas čekali dva i pol sata da sletimo. Tako sam kući došao tek u 6.30 ujutro, a već oko 13.30 išao sam na trening, čeka nas utakmica s Asterasom -pričao je Galinović, po mnogima, uz strijelca Sarriegija, junak velike pobjede nad Mourinhovom momčadi.

- Nije bilo loše, samo ona jedna lopta mi je ispala nakon njihova ubačaja. Padao sam na leđa, netko mi dotaknuo lakat i lopta mi je ipala. Srećom, i to se dobro završilo, nije bilo posljedica. Napravili smo čudo, ovo je strašan rezultat za nas. Sad ovisimo samo o sebi, blizu smo prolaska u slijedeći krug Lige prvaka.

Panathinaikosu je dovoljan i bod u posljednjem kolu protiv Anorthosisa.

- Bod nam je dovoljan, ali ne možeš igrati na bod da bi ga osvojio. A Ciprani su nezgodni. A ova je skupina divlja, možemo biti prvi, a možemo i ispasti.

Galinović je to iskusio i na Cipru, Panathinaikos je izgubio 3:1.

- Jooj, tada smo igrali stvarno loše, počev od mene pa do zadnjeg igrača na klupi. A oni nisu bezazleni - drži naš vratar.

Galinović očekuje strašnu navalu na ulaznice za taj ključni susret.

- Bit će ludnica kao kad su se u Zagrebu tražile ulaznice za susret Hrvatske i Engleske. Naši su navijači željni uspjeha, ne ide nam već nekoliko sezona i ovo je sad velika stvar i za njh i za nas, bit će 70.000 ljudi, pa 5.000 ih je bilo u Milanu.

Spreman i za kockaste
Pao ne gura najbolje u grčkom prvenstvu, možda je ova pobjeda pravi poticaj i za domaće prvenstvo.

- Bilo bio lijepo u godini u kojoj slavimo sto godina kluba osvojiti naslov prvaka - kaže Galinović.

Lijepo je znati da je u sjajnoj formi. I odličan je dečko, s izbornikom Slavenom Bilićem dogovorio je da ga više ne zove kao trećeg vratara, dao je prednost mlađima. No, vrlo korektno je i rekao da, bude li trebalo, stoji na raspolaganju. I to nije nimalo loša spoznaja za našu reprezentaciju.

Pogledajte na vecernji.hr