DIV IZ REGIJE

Čop: Nitko nije kao mi igrao sedam godina zaredom u euroskupinama

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Čop: Nitko nije kao mi igrao sedam godina zaredom u euroskupinama
20.08.2013.
u 08:30
Najveći im je nedostatak što su izvukli nas za suparnika – rekao je Čop o bečkoj Austriji
Pogledaj originalni članak

Uoči utakmice njegova Dinama s bečkom Austrijom Duje Čop je izrazio mišljenje da je bolje biti svaki put na velikom natjecanju nego samo jednom ostvariti veliki rezultat.

– Bilo je pojedinačnih dobrih rezultata raznih klubova, ali Dinamo već godinama igra u skupinama, stalno je prisutan, postao je konstanta, a to je mnogo vrednije i teže ostvarivo – kaže napadač plavih.

Plavi su proučavali Bečane, koji im je najveći nedostatak?

– To što su izvukli nas za suparnika! – spremno je rekao Čop.

Danas smo iskusniji

Plavi pucaju na još jednu Ligu prvaka, no ne bi trebala biti tragedija da se ona ne dogodi, Europska liga je zajamčena pa bi plavi mogli biti opušteniji u doigravanju.

– Ne bi bila tragedija da ne uđemo, ali imamo lijepu priliku za LP. I nije mi na pamet palo razmišljati o Europskoj ligi, to je priča iz domene što bi bilo kad bi bilo.

Ni ove godine Čopu se ne ostvaruje želja da igra s Rukavinom.

– Tako je šef odabrao...

Kako vam se čini današnji Dinamo u odnosu na prošlogodišnji koji je izborio Ligu prvaka?

– Današnji je sigurno iskusniji, eto, Ademi i ja smo uhvatili kontinuitet. No došlo je puno novih igrača i još nismo uigrani do kraja.

Kako bi pitao vaš menadžer Šošo, koliko ste spremni?

– Ha-ha-ha, 99 posto.

Ademi se fiskalizirao

Arijan Ademi, koji nije igrao za Hrvatsku protiv Lihtenštajna, ni u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, oporavio se od ozljede.

– Žao mi je tih utakmica, ali još mi je važnije što sam spreman za sutra – kaže Ademi koji vjeruje da će Austriji zabiti Čop ili Rukavina.

Ima li treme prije ove ključne utakmice?

– Ima, kao i svaki put, ali riječ je o pozitivnoj tremi, pozitivan pritisak te diže, ali straha nema. Osjećam se isto kao i godinu dana prije, ništa manje napeto jer ulog je opet isti iako sam iskusniji godinu dana.

Jeste li jači nego prije godinu dana?

– Teško je procijeniti, sada smo se pojačali, došli su Fernandes, Pinto, Soudani, Sare, ali moramo znati da više nema Badelja, Kovačića, Vide, Vrsaljka, Kelave i mislim da su te naše dvije momčadi izjednačene.

Kakvi su Austrijanci? Kakav bi vas rezultat zadovoljio?

– Čvrsti su, organizirani i očekujem da će biti puno posla za mene, da će i oni biti dosta zatvoreni i vrebati svoju priliku kroz protunapade kao i klubovi u našoj ligi. Meni bi 2:0 u utakmici u srijedu bio jako dobar rezultat.

Ali, Ćiro Blažević kaže da je to najgori rezultat, kad primiš prvi gol, drugi padne sam...

– Ma neeee, hahahaha. Pa bolje nam je u Beč ići sa 2:0 nego sa 0:0. No, ako dugo bude i bez golova, ne smijemo paničariti.

Dobili ste konkurenciju u Bakaryju Sareu.

– Dobar je, kvalitetan igrač, ali tu su i Leko, Pamić, Brozović.

Ademi za nekakav odmor i nije imao puno vremena, obitelj u Šibeniku zacijelo ga je provela radno, slastičarnica je radila?

– O, kako da ne, dobro se radilo.

Jeste li obavili fiskalizaciju, da vas ne dohvate inspektori ministra Linića?

– Naravno da jesmo.

>> Na susretu Dinama i Austrije sudit će Englez Howard Webb

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.