kompozicija DINAMA

Čop prva špica, a Leko je ispao iz prvih 11

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Čop prva špica, a Leko je ispao iz prvih 11
03.07.2013.
u 11:01
Duje Čop je izgurao Andreja Kramarića, dok će zadnji vezni Jurčićeve momčadi biti Arijan Ademi ili Marcelo Brozović.
Pogledaj originalni članak

Da samo slušate, a ne gledate, Dinamov trening mogli biste pomisliti da se radi o – madridskom Realu. Odjekuju samo španjolski i portugalski. S jedne strane Migliore, Ibañez i Fernandes, s druge Pinto, Sammir i Soudani. Dodamo li dvojicu s engleskog govornog područja, Addyja i Joea, pa Dalmoše Šimu, Antu i Duju, pa Bosanca Seju, gdje je tu onda – kaj? Negdje, stidljivo, možda ga izmijene Pivarić i Kramarić...

Na dan povratka u Zagreb za Jurčića su se pojavili neočekivani problemi.

Rukavinu (ukočeni vrat) i Beqiraja (gležanj) ne može koristiti, dok su Leko i Ademi upitni. I oni su se, naime, ukočili.

Trener Jurčić kaže kako za svaku poziciju ima dva izvrsna rješenja; na desnom boku Pinto i Vrsaljko, na lijevom Lucho i Pivarić..., a na zadnjem veznom – Ademi i Brozović. A gdje je tu dokapetan Jerko Leko? Otprilike tamo gdje je i Vukojević kod Štimca, dakle – na čekanju. Ipak, Jurčić Leki nudi nadu:

– Uđemo li u Ligu prvaka, igrat ćemo sa dva zadnja vezna igrača. A Ademi i Leko bili bi dobar par.

Ali, dug je još put do Lige prvaka... Jurčić se odlučio za prvog napadača, to će biti Duje Čop.

– Duje je vrlo zanimljiv, s pozicije napadača može poslužiti kao mantinela, povući se prema natrag u igru, te omogućiti proboje brzim igračima na bokovima – kaže trener, koji u subotu lovi svoj prvi Superkup.

Do kraja prijelaznoga roka trajat će potraga za vratarom, jakome konkurentu Miglioreu. Još zimus bio je zanimljiv Dario Krešić, no simpatija nije bila obostrana jer Krešić u moskovskom Lokomotivu ima 900.000 eura po sezoni.Bude li sada Rusima višak, možda opet zaživi maksimirska opcija. Naravno, uz nešto slabiji apetit.

>> Prekinuta utakmica Dinama, Sammiru stradalo koljeno!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.