COPA AMERICA

Kakav početak! Neymar u potpunosti zasjenio Messija

Foto: Reuters/Pixsell
Kakav početak! Neymar u potpunosti zasjenio Messija
15.06.2015.
u 11:29
Messijev je učinak, od onih najvažnijih rubrika, sveden na pogodak iz jedanaesterca kojeg je izborio Di Maria za 2:0.
Pogledaj originalni članak

Dvojica igrača koji na Copa Americi privlače najviše pažnje sasvim su sigurno Lionel Messi i Neymar, najveće zvijezde južnoameričkih divova, reprezentacija Argentine i Brazila. Obojica su, što se osobnog učinka tiče, imali uspješan start na smotri najboljih reprezentacija svog kontinenta u Čileu, postigavši po pogodak na startu, no bolji dojam od dvije Barcelonine zvijezde ostavio je Neymar.

Prvo, krenuvši od samog rezultata, Neymarov Brazil je pobijedio Peru (2:1), upravo ponajviše zaslugom svog 23-godišnjeg napadača, dok je Argentina, unatoč vrlo solidnoj Messijevoj partiji, ispustila pobjedu nad Paragvajem odigravši 2:2.

Messijev je učinak, od onih najvažnijih rubrika, sveden na pogodak iz jedanaesterca kojeg je izborio Di Maria za 2:0. Imao je Messi još nekoliko zapaženih pokušaja, poput velike šanse s ruba peterca koju nije iskoristio kod 2:0, ili udarca koji je otišao pored gola, nakon što je u svom stilu nanizao nekoliko igrača Paragvaja, kod 2:1 za gauče.

Neymar je, pak, bio fantastičan. Tek su mu dvije minute trebale da jednostavnim pogotkom glavom na asistenciju Danija Alvesa popravi ono što su zabrljali David Luiz i vratar selecaa Jefferson koji su u 3. minuti poklonili vodstvo Peruu. Zatim je u sjajnoj akciji proigrao Tardellija, primio povratnu loptu koju je poslao prema mreži, no nekako je klizećim startom Peru spasio njihov branič.

Pa je onda briljantnim lobom s 20-ak metara stresao gredu. Na kraju, odlučio je riješiti susret asistencijom za nekog od suigrača, pa je Douglasa Costu prvo gurnuo u matnu situaciju koju ofenzivac Šahtara ne koristi, ali onda ista suradnja ipak donosi pobjedu Brazilu 92. minuti. Neymar je provukao loptu kroz šestoricu (!) igrača do Coste, koji ovoga puta pogađa i donosi slavlje Brazilu.

>> Kako su se Neymar i Messi "sukobili" pogledajte na Goal.com

>> Pogledajte kako je Neymar pokušao prevariti suca pa 'zaradio' žuti karton

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.