DAVISOV KUP

Ćorić otvara susret protiv Austrije, HRT neće prenositi mečeve

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Malaga: Davis Cup, polufinale, Thanasi Kokkinakis - Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Malaga: Davis Cup, polufinale, Thanasi Kokkinakis - Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Malaga: Davis Cup, polufinale, Thanasi Kokkinakis - Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Malaga: Davis Cup, polufinale, Thanasi Kokkinakis - Borna Ćorić
03.02.2023.
u 16:00
Čeka nas težak dvoboj u kojem je svaki meč otvoren. Pokušat ćemo dobiti svaki od njih. Bilo bi lakše da je Marin s nama, ali nastojat ćemo učiniti najbolje što možemo i bez njega. Nije važno jesmo li favoriti ili ne, treba osvojiti tri boda, kaže izbornik Martić
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Vedran Martić bio je prisiljen napraviti dvije izmjene u odnosu na prvotno nominirani sastav za kvalifikacijski dvoboj Davisova kupa s Austrijom u Rijeci. Da će Nino Serdarušić zamijeniti Marina Čilića, koji je nedavno operirao koljeno, znalo se još od ranije, a da će umjesto Mate Pavića uskočiti Ivan Dodig samo se naslućivalo. Jučer smo uoči ždrijeba za susret koji se igra u subotu i nedjelju za to dobili i potvrdu. Pavić nije uspio sanirati ozljedu ramena koja ga je mučila, pa će u paru s Nikolom Mektićem zaigrati Dodig.

- Mate mi je još za vrijeme Australian Opena javio da je u problemima s ramenom, pa smo zato pozvali Ivana Dodiga, koji je spremno uskočio - objasnio je Martić.

Ždrijebom je pak odlučeno da će hrvatsko-austrijski sraz u dvorani Zamet u subotu u 14 sati otvoriti Borna Ćorić, 23. tenisač svijeta, i   Dennis Novak, 144. na ATP listi. Nakon njih na teren će Borna Gojo (121.) i najbolji austrijski tenisač Dominic Thiem (99.). U nedjelju s početkom u 13 sati prvo je na rasporedu susret parova u kojem se sastaju Ivan Dodig i Nikola Mektić te Alexander Erler i Lucas Miedler, nakon njih će u singlu zaigrati Borna Ćorić i Dominic Thiem, dok bi u petom meču snage trebali odmjeriti Borna Gojo i Dennis Novak.

Službenom ždrijebu u Muzeju grada Rijeke nazočan je bio i prvi čovjek svjetske teniske organizacije Amerikanac David Haggerty, predsjednik ITF-a, i upravo je on izvukao lopticu u kojoj je bila cedulja s Ćorićevim imenom koji će tako prvi na teren.

- Čeka nas težak dvoboj u kojem je svaki meč otvoren. Pokušat ćemo dobiti svaki od njih. Bilo bi lakše da je Marin s nama, ali nastojat ćemo učiniti najbolje što možemo i bez njega. Nije važno jesmo li favoriti ili ne, treba osvojiti tri boda - napomenuo je izbornik Martić.

Na žalost nema prijenosa na HRT-u zbog čega su brojni ljubitelji tenisa ogorčeni. Mečevi će se moći pratiti samo na SportKlubu, a njega i nema baš svako naše domaćinstvo. Šteta! U nacionalnoj televizijskoj kući kao da su zaboravili da tenis uopće postoji...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TR
Travno221
17:42 03.02.2023.

Zašto uopće imamo taj HRT? Ne prenositi utakmice hrvatske teniske reprezentacije... Je li netko 90-ih mogao i pomisliti da ćemo nešto ovakvo doživjeti?