Hrvatska visi

Ćorluka: Bit će sramota ako ne prođemo

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatska Island
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ćorluka
16.11.2013.
u 08:06
- Šteta što nismo postigli pogodak, a imali smo šansi. Svaka čast njihovome golmanu, odlično je branio. Ali, pokazali smo da smo bolja momčad i sve ćemo riješiti u Zagrebu – kazao je samouvjereno Joe Šimunić.
Pogledaj originalni članak

Kameno lice predsjednika HNS-a Davora Šukera poslije utakmice i nije zahtijevalo izjavu. Naravno da je nismo ni dobili...

- Pričat ćemo u utorak poslije uzvratne utakmice, hvala vam lijepo...

Prije toga posjetio je igrače u svlačionici i osokolio ih. I treba im podrška, jer visimo kao lusteri.

- Šteta što nismo postigli pogodak, a imali smo šansi. Svaka čast njihovome golmanu, odlično je branio. Ali, pokazali smo da smo bolja momčad i sve ćemo riješiti u Zagrebu – kazao je samouvjereno Joe Šimunić, koji u dresu reprezentacije djeluje uvjerljivije nego u Dinamu.

Island je odličan

Vedran Ćorluka također žali za, kako kaže, dvije-tri dobre šanse.

- Crveni karton Islanđaninu zapravo nam i nije bio neka usluga, jer nakon toga domaći su se još više mobilizirali, povukli se u obranu i još bolje i žešće branili. No, mi znamo što nam je činiti, odlučni smo pobijediti Islanđane, a sve ostalo bilo bi velika sramota.

I kapetan Darijo Srna provukao je tezu kako nam igrač više nije donio ništa dobroga.

- Domaći su bolje igrali s desetoricom, povukli su se i odlično branili. Teško ih je bilo probiti – naglasio je Srna.

Ne brine vas što ne možemo s igračem više 40 minuta zabiti gol?

- Morate znati da je Island odlična, karakterna, čvrsta momčad, nije lako igrati protiv njih u ovakvom ambijentu. Ovo je za njih životna prilika i to treba respektirati. U Zagrebu očekujem pun stadion i veliku podršku publike – dodao je kapetan.

Nakon crvenog se svi povukli

Eduardo da Silva bio je kratak.

- Kad su dobili crveni karton, svi su se povukli u obranu, pa je teško bilo stvarati šanse. Nismo zabili gol, ok, ali ajmo to gledati i na ovaj način – nismo ga ni primili što do sada nije bio čest slučaj – kazao je Dudu.

- Nezgodan rezultat, no moramo zaigrati kako znamo i ići ćemo u Brazil. Imali smo neke šanse, a dojam je da smo u drugom poluvremenu previše igrali dugim loptama umjesto da smo širili igru – kazao je Danijel Pranjić.

Poslije utakmice, svi naši reprezentativci odradili su još i trening na biciklima u dvorani. Dok su oni biciklirali, nad Reykjavikom je počelo obilno sniježiti...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

Avatar comandante
comandante
08:12 16.11.2013.

bojali smo se vremena a najveci problem smo mi. Perisic,Modric,Ilicevic??? Na sta je to licilo, ovaj pritupi Perisic treba 30 centarsuteva da bi jedan bio solidan, uzas, mi se bojimo Islanda!!!!

Avatar tkozna
tkozna
09:12 16.11.2013.

Imam osječaj da Brazil želi cijela Hrvatska osim nogometaša u Repki. Potjeramjo razmažene "menanđere" i dajte mjesta novim mladim željim igre i dokazivanja, ovi nemaju motiv, ovi su zadovoljni što imaju a mi jako volimo Hrvatsku i željeli bi smo je gledati u Brazilu !!!!!!

PR
Predator1
08:33 16.11.2013.

naravno da će biti sramota,ali i ovo čudo.sa igračem više ne znaju dti gol,jadno i bijedno.S druge strane islandjani su dobro igrali ibit će tesko u Zagrebu.Ako odemo u Brazil ,bit ćemo lopta za napucavanje.