MEđunarodni nogomet

Ćorluka: Ne volim pucati glavom, ali pogodak mi je drag

Foto: 'Dave ThompsonPress Association/P'
Ćorluka: Ne volim pucati glavom, ali pogodak mi je drag
03.10.2009.
u 21:40
Vedran Ćorluka postigao je svoj prvi prvenstveni pogodak za Tottenham na gostovanju kod Boltona (2-2), ali, kako kaže, ''nije uživao u ljepoti igre''..
Pogledaj originalni članak

Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka postigli su prvijence u dresu Tottenhama u Premiershipu. Spursi su na gostovanju kod Boltona u 8. kolu Premiershipa osvojili jedan bod najviše zahvaljujući dvojici hrvatskih reprezentativaca. Kranjčar je zabio vrlo lijepi gol u 34. minuti za 1-1, a u 73. minuti je izveo korner s desne strane nakon kojeg se i Ćorluka upisao u strijelce za konačnih 2-2.

Na pitanje novinara BBC-ja da li je uživao u utakmici, Ćorluka je odgovorio:

- Ne, nisam baš uživao u utakmici koja je bila dosta tvrda, fizička utakmica. Ja jesam obrambeni igrač, ali ipak volim kada se igra malo ljepši nogomet. No, oni su zaigrali tvrdo, mi smo se tome prilagodili i odgovorili na isti način. No, ne mogu reći da je bila jako lijepa utakmica.

Kakav je osjećaj nakon što ste postigli prvi gol za Spurse?

- Osjećaj je, naravno, jako lijep. Ovo je moja druga sezona u Tottenhamu, a dosad baš i nisam imao prilika za postizanje golova. Svaki igrač voli zabiti gol, pa tako, naravno, i ja.

Da li ste na treninzima uvježbavali akciju kakvu ste demonstrirali prilikom Vašeg gola?

- Ne, nismo, ja baš ne volim igrati glavom (smijeh). Naprosto sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i postigao dobar gol. Sretan sam zbog tog gola i mogu sada u njemu uživati, ali samo kratko vrijeme – zaključio je Ćorluka.

Redknapp: Željeli smo tri boda, ali dobar je i jedan
Menadžer Tottenhama Harry Redknapp pohvalio je karakter svojih igrača koji su na gostovanju kod Boltona u 8. kolu engelskog nogometnog prvenstva dva puta nadoknadili rezultatski zaostatak...

Bolton je vodio 1-0 i 2-1, no, hrvatski reprezentativci Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka svojim su pogocima uspijevali anulirati zaostatak.

- Mi smo željeli u ovoj utakmici pobijediti, ali kada dva puta gubite, onda morate na kraju biti zadovoljni i s jednim bodom. Utakmica je bila teška, Bolton je zahtjevan i težak suparnik, a Kevin Davies uvijek velika prijetnja. Budući da smo imali i neke šanse koje nismo uspjeli iskoristiti, mislim da smo zaslužili jedan bod – izjavio je Redknapp.

Pojedine kladioničarske kuće u petak su dale naslutiti da će Harry Redknapp uskoro napustiti Tottenhamovu klupu. Tečaj na tu mogućnost je s 50 je pao na mizernih 1.25...

- Što se tiče tih špekulacija, mogu reći samo da je u pitanju potpuna glupost, smeće! Ne znam samo odakle nekome pada takva ideja na pamet? Ja sam apsolutno oduševljen što sam menadžer Tottenhama, igramo odlično i imamo jako dobru momčad. Posao u Tottenhamu za mene je kao da sam se popeo na mjesec – slikovito se na kraju izrazio Harry Redknapp.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.