K-1

Cro Cop nokautirat će i Silvu

16.04.2002.
u 00:00
* Obojica su se u Zagrebu susrela s velikim konkurentom Mirkom Filipovićem, borcem koji je u Japanu od njih popularniji jer je boreći se i u ultimate-fightu iskazao nevjerojatnu svestranost
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Vrhunski K-1 borci Mike Bernardo i Ray Sefo vrlo su zadovoljni boravkom u Zagrebu. Ne samo zbog toga što su bili gosti atraktivne borilačke priredbe (europskih eliminacija za K-1) već i zato što su se dobro proveli. Da se dobro zabavljaju uvjerili smo se u "Gap Clubu", a da im ne bi bilo dosadno brinuo se i Maro Srezović, dečko Ive Majoli.

Maro je završio londonsku školu za odnose s javnošću (LSPR) i specijalizirao se za event management, točnije za organizaciju promocija, proslava, zabava i tzv. after-partyja. Upravo zato mu je glavni organizator Orsat Zovko povjerio brigu i o dvama velikim zvijezdama.

Obojica su se u Zagrebu susrela i s velikim konkurentom Mirkom Filipovićem, čovjekom koji je trenutačno u Japanu čak i popularniji od njih jer je boreći se i u ultimate-fightu iskazao nevjerojatnu svestranost. Priznaje to i Južnoafrikanac Mike Bernardo koji se i sam pojavio u Mirkovu stožeru za vrijeme borbe s Fujitom.

- Ljudi iz "Pridea", jedne od dviju vodećih organizacija ultimate-fighta, počeli su govoriti da se kick-boksači ne mogu nositi s njihovim borcima. No, Mirko je prihvatio njihov izazov, otišao je na njihovu priredbu i pobijedio njihova prvaka. Sada oni moraju doći u našu dvoranu i boriti se po našim pravilima, u čemu nemaju izgleda.

U međuvremenu, Mirko će se ve. travnja namjeriti na još jednog svjetskog prvaka u ultimate-fightu, na Brazilca Vanderleia Silvu. Novozelanđanin Sefo uvjeren je da će Mirko i u toj borbi pobijediti.

- Mirko je vrlo nadaren i svestran borac. S nevjerojatnom se lakoćom prilagodio pravilima ultimate-fighta. Silva je sjajan borac, no mislim da ne udara tako dobro kao Mirko. Ostanu li u stojećem stavu, Mirko će ga nokautirati. Ako ga pak Silva sruši na pod, Mirko je sposoban preživjeti i na tlu i, kada ponovo ustanu, pobijediti ga. Sto posto sam siguran da će Mirko pobijediti Silvu.

I Bernardo i Sefo smatraju Filipovića velikim borcem, jednim od najboljih. Za razliku od Sefa, koji se dosad na Cro Copa nije namjerio, Bernardo ima jedno dobro i jedno loše iskustvo s Mirkom.

- Dosad smo se dvaput međusobno borili, svako je po jednom pobijedio. U prvoj borbi održanoj 1999. nokautirao me svojom specijalnošću, udarcem nogom u glavu. Godinu dana kasnije ja sam njega uspio pobijediti. Mirko je odličan borac, može otići do kraja. U karijeri borca dođete do razine kada ste od svoje nadarenosti i truda sve dobili i ostaje vam jedino srce. Mnogi nemaju taj završni sastojak koji vodi na vrh. Ako ima i srce, Mirko će otići do kraja, osvojit će K-1 turnir - zaključio je Bernardo.

Južnoafrikanac se raduje svom povratku u Hrvatsku jer već 15. svibnja počinje njegova glumačka karijera u filmu "Milost mora" Jakova Sedlara. I dok se Bernardo filmski okreće Hrvatskoj, za Mirka se sve više zanima Holywood. Jedan se ugledni producent jako "zapalio" i nudi mu ulogu u svom akcijskom filmu.

D. Brajdić

Pogledajte na vecernji.hr