Mirko Filipović

Cro Cop otkrio koju čudotvornu metodu je koristio u oporavku koljena

Foto: Facebook
Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Mirko Filipović
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Mirko Filipović
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Mirko Filipović
Foto: Facebook
Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović
24.10.2017.
u 15:39
Koljeno mi je stradalo još 2008, na jednom treningu u Pragu mi je lik od svojih 110 kila pao preko noge, otkrio je Cro Cop
Pogledaj originalni članak

Mirko Filipović najavio je oproštajnu borbu u Japanu, te otkrio kako ima nekoliko ponuda. Detalji bi se trebali znati uskoro, a borilački spektakl trebao bi održati u prosincu.

Cro Cop je lani na Silvestrovo osvojio Rizinov Grand Prix i najavio kraj karijere. Filipović je na svom Facebooku odgovorio na mnoge upite vezane za oporavak koljena:

"Pozdrav svima!

S obzirom na to da sam dobio veliki broj poruka s pitanjima vezano za oporavak mog koljena i način na koji sam to postigao odgovorit ću svima na ovaj način. Koljeno mi je stradalo još 2008, na jednom treningu u Pragu mi je lik od svojih 110 kila pao preko noge, da sad ne objašnjavam kako, uglavnom koljeno je ispalo iz svog ležišta, i u njemu je puklo sve može puknuti. To je tolika bol bila da sam na par sekundi i bez svijesti ostao.uglavnom, pukli su ligamenti,krizni i kolateralni, meniskus stradao do kraja, oštećena hrskavica. Četiri operacije na tom koljenu u vremenu poslije toga odradio.i koliko toliko je funkcioniralo jer sam potrgane ligamente kompenzirao snagom mišića nogu. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Mirko Filipović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Mirko Filipović i Jarrell Miller
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Mirko Filipović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Mirko Filipović
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Mirko Filipović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Mirko Filipović

Ali kada je hrskavica otišla nije bilo pomoći. Koljeno se punilo nekakvom tekućinom od koje natekne i boli, te koja mi je onemogućava da savijem nogu.prvo vrijeme sam to rješavao drenažom i ledom nakon svakog treninga ali sredinom prošle godine to vise nije funkcioniralo te sam morao u prosjeku dva puta tjedno u Ligament kod mog dobrog doktora Bućana da mi punktira koljeno. Odvratan i bolan je postupak kada vam zabiju 'iglurinu' u koljeno i vade tu tekućinu. I tako sam prošao pripreme za RIZIN GP ali se muka isplatila. 

Odmah po povratku sam napravio magnet koljena koji je pokazao da je hrskavica potpuno uništena i to je razlog oticanja koljena i bolova.imao sam opciju ugradnju umjetne hrskavice ali je postupak oporavka katastrofalno dug. Godina dana od toga 6 mjeseci na štakama i prva 2 mjeseca se ni pod razno ne smijem osloniti na tu nogu. Ali sam to jednostavno morao riješiti, ne radi borbi eventualnih jer u onom stanju nema teorije da bi prošao kroz pripreme još jedne već radi kvalitete svakodnevnog života i bio sam spreman i na tu opciju. 

Tada mi je dr. Primorac sugerirao jednu potpuno novu metodu, LIPOGEMS. To je transplantacija matičnih stanica koje se vade s unutrašnjeg dijela trbuha i transplantiraju u koljeno. Garancije za rezultat nije bilo s obzirom na to da sam ja prvi to radio u Hr tako da nije bilo sustavnog praćenja rezultata i efikasnosti,a i u ostatku svijeta je to nova metoda. Uglavnom, sve se radi u lokalnoj anesteziji i isti dan sam bio kući a drugi dan već lagano trenirao.

Dva mjeseca nisam smio trčati ali sam smio voziti bicikl jer je on puno manje opterećenje za koljeno. Nakon dva mjeseca počeo s trčanjem i koljeno je bilo posve suho i bez reakcije ikakve. Uglavnom, danas nakon osam mjeseci zaboravio sam da sam imao ikakvih problema sa koljenom.a treniram punim intenzitetom, od trčanja, čučnjeva s velikim težinama do svega drugoga. 

Malo je reci da sam sretan i prezadovoljan. Em, sam spasio koljeno koje mi je potrebno radi kvalitete svakodnevnog života em sam to riješio bezbolno u jednom danu i bez ikakvog procesa rehabilitacije a štake od nekoliko mjeseci i sve muke oko njih da ne spominjem. Malo sam odužio ali htio sam detaljno informirati sve koji imaju sličan ili isti problem. I taj isti postupak se još provodi i za probleme hrskavice u kukovima a sigurno da mnoge i to muci. Evo, bio sam opširan a sve ostale informacije možete dobiti u poliklinici Sv. Katarina u Zaboku.

"I da, meni je cijeli postupak odradio dr. Damir Hudetz, svjetski prvak u ortopediji i moj dragi prijatelj!"

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SM
san.martino
16:43 24.10.2017.

Ostavi se vise corava posla!

SL
shooshko.luka
18:31 24.10.2017.

sad malo hormona rasta da to bolje zaraste...

DH
dalibor.hren
16:52 24.10.2017.

Mirko, već je bilo previše oproštajki. Nema mira dok te netko pošteno ne isprebija!!! Povuci se kao ŠAMPION!!!