CHELSEA FAVORIT

Čuvaj se Hiddinka, trenera koji sve pretvara u zlato!

11.03.2009.
u 18:33
Pogledaj originalni članak

Nikada ne otpisujte Chelsea iz utrke za europskim naslovom! Ni kada ima izraelskog trenera, još manje kada ga vodi jedan od najboljih ali i najsretnijih svjetskih nogometnih stručnjaka.

Podsjećamo, Chelsea je čak i rođenim gubitnikom Avramom Grantom (prokockao tri trofeja prošle godine) došla do finala Lige prvaka, a to što sada na klupi ima Hiddinka svrstava je u jednoga od favorita.

Chelsea je, uostalom, još 2005. i 2007. bila u polufinalu Lige prvaka. Jednom će i ona otići do kraja.

Iako to nije nogomet koji oduševljava, Chelsea pod Nizozemcem ima pet pobjeda i jedan remi u mjesec dana. Niti jedan poraz. Poznavajući Hiddinka, igrat će sve bolje, kao što se to dogodilo i Rusima.

Zna se kakav je srećković Hiddink bio u kvalifikacijama za EP, kada se SMS-om zahvaljivao Biliću, a na Euru je Rusija, uz Španjolsku, jedina igrala nogomet iz snova. To je Hiddink, trener koji sve pretvara u zlato. Sjetite se Južne Koreje, Australije, prije i moćnoga PSV-a.

Hiddinikova Chelsea još nije probila barijeru gostujuće pobjede. Plavi su posljednji put u Europi pobijedili 28. studenoga 2007. godine (Rosenborg), a od tada nanizali su dva poraza i pet remija. No, s Nizozemcem Chelsea izgleda neusporedivo čvršće, ozbiljnije i moćnije.

Važna karika u tom lancu je Michael Essien, čiji je povratak nakon ozljede jedno od najvećih pojačanja. Ganac je u Torinu postigao prvi pogodak nakon šest mjeseci apstinencije. Hiddink je razbudio i Didiera Drogbu, strijelca odlučujućih pogodaka u posljednje tri utakmice.

Pogledajte na vecernji.hr