CIBALIA - DINAMO 0:1

Da Silva čuva nadu

14.03.2004.
u 00:00
Brazilac je u samo sedam dana svojim pogocima donio Dinamu šest važnih bodova
Pogledaj originalni članak

VINKOVCI - Dinamo definitivno ima prepoznatljiv stil igre. A to znači da modri igraju teško, bez previše poleta i lijepih poteza, a njihovi navijači grizu nokte i gube živce.

Tako su odigrali i u Vinkovcima, već poslovično postigli su samo jedan pogodak, već poslovično to im je bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon Kamena Ingrada i Intera, s minimalnih 1:0 pobijedili su i Cibaliju. Pobjedu je kao i prošle subote u dvoboju sa Zaprešićanima donio Eduardo Da Silva, u samo sedam dana svom je klubu donio šest važnih bodova, i tako njegovi pogoci čuvaju nadu da će klub iz Maksimira ipak prestići Splićane u borbi za naslov.

U prvom dijelu Dinamo je bio dominantniji. Međutim, iz te dominacije izrodila se tek jedna prilika, iz koje je Da Silva postigao pobjednički pogodak. Nakon Mituova ubačaja, Bošnjak je proslijedio loptu glavom do Brazilca, a on je također glavom s nekoliko metara vrlo loše pucao. Ali, Cibalijin vratar Ivica Marić već uhvaćenu loptu ugurao je preko crte i jednako kao i njegov kolega iz Kamena Ingrada Mario Galinović dao velik prilog Dinamovoj pobjedi.

Vinkovčani su bili preslabi da bi izjednačili iako će pamtiti 47. minutu, kada je Boško Peraica s nekoliko metara glavom pucao pokraj vratnice.

Nikola Jurčević ponovno ne može biti zadovoljan. Njegova momčad iz utakmice u utakmicu muči se na putu do pobjede, zamara publiku dugačkim ispucavanjima igrača iz posljednje linije i postiže pogotke zaslugama odnosno pogreškama suparnika.

U posljednje tri utakmice i to je bilo dovoljno za pobjede, ali ako u Maksimiru doista žele prestići Splićane, moraju biti svijesni da pobjednički niz uz takvu igru ne može dugo trajati.

Doduše, posljedica je to i nedostatka dvojice vrlo važnih igrača u veznom redu, Nike Kranjčara i Jasmina Agića, bez kojih nema povezanosti u igri, ali to ni Nikoli Jurčeviću niti Dinamu nikako ne može biti opravdanje.

T. Ničota i I. Buntić

Pogledajte na vecernji.hr