NK Slaven Belupo

Dalić: Ako bude fit, Marčić će biti veliko pojačanje

Foto: Marko Jurinec
Dalić: Ako bude fit, Marčić će biti veliko pojačanje
23.01.2010.
u 11:30
Nogometaši Slavena Belupa danas se vraćaju s jednotjednih priprema u Medulinu na kojima su odigrali i dvije prijateljske utakmice.
Pogledaj originalni članak

Protiv Šibenika poraženi su sa 2:0, dok su slovenskog prvoligaša Rudara iz Velenja farmaceuti svladali sa 3:1 (Vojnović, Nynkeu, Maras).

- Zadovoljan sam jer smo odradili ono što smo i planirali. Najbitnije je da smo se maknuli s umjetne trave, koju ne obožavam jer je mogućnost ozljeda kod igrača puno veća. Rezultat u prijateljskim utakmicama nije nam bio bitan, već smo htjeli vidjeti trenutačne mogućnosti igrača. Kod Šibenika to nije dobro izgledalo, pristup je bio lošiji, dok je protiv Rudara to ipak bilo puno bolje - izjavio je trener Slavena Belupa Zlatko Dalić.

Većih problema s ozljedama Dalić u Medulinu nije imao, no lakše ozljede "zaradili" su Marin Jakšinić i Aljoša Vojnović, barem tako govore prve dijagnoze. Mario Gregurina otprije ima problema s trbušnim zidom i još nije spreman za velike napore. Zbog nešto smanjenog broja igrača, koprivnički strateg najavljuje da će drugi tjedan prvoj momčadi priključiti i nekoliko juniora.

U utakmicama protiv Šibenika i Rudara prvi puta za farmaceute zaigrao je zasad jedino pojačanje Filip Marčić. Igra na desnom boku, a može zauzeti i mjesto na zadnjem veznom.

- Marčića znam još iz Rijeke. Ako se bude dobro pripremio, vjerujem da će biti značajno pojačanje za našu momčad. S njime ćemo dobiti na agresivnosti, prodornosti i brzini - smatra trener Dalić.

Koprivnički prvoligaš sljedeći tjedan odigrat će još dvije prijateljske utakmice bude li vrijeme pogodno. Za utorak planiraju susret s Vrbovcem (još se ne zna mjesto odigravanja), a u četvrtak bi trebali odmjeriti snage sa Zelinom. U petak farmaceuti putuju u tursku Antalyju, gdje će boraviti 10 dana i odigrati četiri utakmice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.