DAMIR BURIĆ:

U Splitu nas čeka teška utakmica, ovaj gol nas je dotukao

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
U Splitu nas čeka teška utakmica, ovaj gol nas je dotukao
20.08.2015.
u 22:16
'Nismo iskoristili svoje prigode, jedna situacija donijela je domaćinu pobjedu.'
Pogledaj originalni članak

Sve je za Hajduk u pokušaju proboja u skupinu Europske lige izgledalo idealno, momčad Damira Burića držala je 0:0 do 80. minute, bila ravnopravan rival domaćem Slovanu, a onda se ukazao Lukaš Pokorni i nakon ubačaja i odbijanaca u splitskom kaznenom prostoru pogodio za 1:0 i pobjedu svoje momčadi. Unatoč porazu Poljud će u četvrtak 27. kolovoza ludovati, ulaznica za uzvrat više nema.

Desetak minuta pristaše Slovana pokušavale su se oduprijeti pjesmi Hajdukovih navijača, ali to je bio uzaludan posao. Liberecom je odzvanjala pjesma ljubavi prema Hajduku, preko tisuću navijača bijelih zauzelo je gotovo cijeli jug, a bilo ih je i na drugim tribinama. Ulaznice prije utakmice Hajdukovi zaljubljenici kod čeških navijača plaćali su i po sto eura. Na desetke ih je u Liberec stiglo bez ulaznice, ali na kraju su svi pronašli svoje mjesto na stadionu.

- Ulazim unutra na bilo koji način, ne pitam za cijenu - kazao nam je navijač koji je iznajmio taksistu da ga iz Praga "na crno" vozi za sto eura, pa je još toliko dao za ulaznicu.

Fascinatna je ta ljubav prema bijelima, kad je zagrmilo na stadionu U Nisy domaći pristaše su se zaledili, stali na trenutak. Kao da nisu mogli vjerovati da postoji takva podrška nekom klubu. Da nije bilo onih nekoliko usijanih glava što su finišu dvoboja zapalili dimne baklje, pa su morali intervenirati i vatrogasci, koji su usput hladili i te "glave", pristaše bijelih dobili bi visoku ocjenu za bodrenje svoje momčadi.

A na travnjaku je bilo "vatreno", bila je to prava europska utakmica visokog ritma. Hajduk je hrabro otvorio, već u 1. minuti Franck Ohandza prošao je od centra gotovo cijelu obranu Slovana, bio je to slalom u njegovom stilu, ali siloviti udarac završio je za malo iznad vratnice. No, Slovan je brzo pokazao da nije nimalo naivna ni bezazlena momčad, znaju česi nogomet, lijevi bek Bartošek i centrali vezni Folprecht pravi su majstori.

Imali su domaći nekoliko prigoda, ali Lovre Kalinić imao je svoj dan, bio je, kako mu tepaju navijači, Hajdukov "Sveti Lovre". Igralo se na mahove, Hajduk je držao čvrstu formaciju, Burić je odustao od nekih kombinacija s Jeffersonom na stoperu i Billyjem na desnom beku što se pokazalo odličnim. Dva čvrsta obrambena zida i brza napadačka transformacija, Burić je odlično analizirao igru Slovana.

Naravno, neke stvari koje imaju veze s kvalitetom igrača nije mogao zaustaviti, Bartošek se stalno ubacio na stranu na kojoj je bio Juranović. Ali, mladiću iz Dubrave nema se što zamjeriti, borio se kao lav, još donedavno je igrao po blatu Treće lige, a sada je morao u vatru Europske lige. Uostalom, ta cijela Hajdukova zadnja linija bila je nova, tek je Milović bio na svojoj poziciji.

Juranović desno, Hrvoje Milić lijevo, Maksim Billy na stoperu, no nije bilo curenja.. Šteta je za Hajduk što onaj udarac Sušića iz 36. minute nije završio u mreži, pogodio je vratnicu.

- Nismo iskoristili svoje prigode, jedna situacija donijela je domaćinu pobjedu. Dotukao nas je ovaj gol, imali smo pravi odnos na terenu, nismo zaslužili primiti taj gol. Ali, ovo je prvo poluvrijeme, čeka nas uzvrat u Splitu. Žalimo što nismo postigli gol, to je ono za čim moramo žaliti. Ovih 1:0 je težak rezultat, očekuje nas težak meč, vjerujem da uz podršku naših super navijača možemo, da će to biti sasvim drugačija utakmica - rekao je Burić, a svoje viđenje dao je i trener domaćih Jindrich Trpišovsky:

- Znao sam da će biti teška utakmica, ovo je dobar rezultat za nas. Hajduk bio neugodan rival, veliki je ulog u ovim utakmicama. Kako se utakmica razvijala, rezultat je za nas odličan, važno je da smo pobijedili bez primljenog gola.

>> Hajduk nije spasio ni sjajni Kalinić, Slovan će na Poljudu imati prednost!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DH
dalibor.hren
22:20 20.08.2015.

Buriću, bez obzira na prečku, uz ovakvu, kukavičku igru još ste i dobro prošli!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:44 20.08.2015.

Još jedan trener - blefer bez pokroća. Igra nikakva, kondicije nigdje.... Dobro ste I prošli

CK
ck_kiki
08:00 21.08.2015.

Hajduk jučer nije odigrao jer nisu ništa odigrali Balić i Vlašić, ali kada igru gradiš na dva teenageera moraš biti spreman na takve oscilacije. Lako je moguće da ih sljedeći tjedan ponese atmosfera na Poljudu i sami riješe utakmicu. Ono što je meni puno zanimljivije je to da Hajduku nije prvi put da od 75-te minute ne može hodati po terenu. Kada je došao Burić s obzirom na njemački pedigre i Hajdukovu mladost očekivao sam upravo suprotno.