Damir Burić:

Gledat ću Dinamo protiv Arsenala i otkriti sve njegove mane

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Nikola Vlašić
13.09.2015.
u 11:00
Nismo dobro ušli u utakmicu. Nemamo baš ni sreće - rekao je Dražen Madunović, trener Zagreba.
Pogledaj originalni članak

Poljudom je nakon završetka utakmice u kojoj je Hajduk svladao Zagreb s 1:0 (1:0) odzvanjalo "hoćemo pobjedu". Bila je to uvertira za dolazak Dinama u Poljud.

- Gledat ćemo ga protiv Arsenala, snimiti. Vidjet ćemo nedostatke i kvalitetne stvari. Idemo na pobjedu protiv Dinama, išli smo i kada smo igrali na Maksimiru - kazao je Hajdukov trener Damir Burić.

Bez Caktaša na Poljudu

U 11. minuti zbio se možda i jedan od ključnih detalja velikog derbija između Hajduka i Dinama, koji se igra u subotu u 17 sati. Mijo Caktaš pao je u šesnaestercu Zagreba, Marko Matoc ocijenio je da je to bilo simuliranje, a ne kazneni udarac i Caktašu dao žuti karton. To je mu je treći, ove sezone je "požutio" protiv Dinama i Rijeke, pa ga Damir Burić neće imati na raspolaganju u derbiju.

Nije riječ o bilo kome, Caktaš je Hajdukov najbolji ovosezonski igrač, ključni čovjek Burićeve koncepcije, koji povezuje sredinu terena i napad. Uostalom, u petnaest ovosezonskih utakmica postigao je sedam golova i najbolji je strijelac Hajduka. Iza njega su s četiri pogotka ozlijeđeni Andrija Balić, Tomislav Kiš koji je prodan u finišu prijelaznog roka i Franck Ohandza...

- Nedostajat će nam Caktaš, ali vraća se Balić. Uvijek je tako, netko nedostaje - kaže Burić.

Šulc pogodio vratnicu

Caktaš je, pogađate, bio i ključni čovjek u pobjedi nad Zagrebom. Hajduk je igrao u laganom ritmu, onoliko koliko je bilo dovoljno za pobjedu nad siromašnim Zagrebom. S tim da želje nije nedostajalo, ali bio je to dan kada su rijetki Hajdukovi igrači zaslužili prolaznu ocjenu. Milićev udarac u 20. minuti pretvorio se u ubačaj, a na ničiju loptu naletio je Caktaš i pogodio za vodstvo Hajduka.

- Pobjeda je zaslužena, u prvom dijelu dok su se igrači držali dogovora bio je dobro. Nedostajali su mi golovi, zadnji pas. Očekivao sam mirniju utakmicu, nadao sam se drugom golu. Nevjerojatno je koliko smo vježbali na treningu zadnji pas, udarac, i igrači se čude što se dogodilo. Drugi gol je visio u zraku, da se dogodio onda bi drugačije pričali o ovoj pobjedi - rekao je Burić.

Bijeli su dominirali protiv posljednje momčadi lige, to je bilo i očekivano, ali daleko je to bilo od neke predstave za pamćenje. S tim da se valja prisjetiti 80. minuti kada se zaledio Poljud, odlično odmjereni udarac Šulca odsjeo je na vratnici.

>>Zagreb bez šansi na Poljudu, Hajduk ostao bez Caktaša za Dinamo!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

SO
sonce
11:57 13.09.2015.

Buriću bolje da šutiš. Jedva ste dobil Zagreb. Ući i gledaj.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
12:04 13.09.2015.

gledat cu i ja dinamo protiv arsenala pa ne pisu novinari o tome. a sta ako dobiju arsenal koja ce im mana tada biti :-P

A4
alfa 4c
11:48 13.09.2015.

Aaaa tako dakle...ti ćeš protiv Arsenala tražiti naše mane! :-) :-) :-) :-) :-) Odlično treneru!!Pa protiv takve ekipe imaš manu u svim linijama!...Puno ćeš nas tako otkriti.