TRENER HAJDUKA

Burić: Naši okviri su minimalni, a vi tražite da se nosimo s Dinamom i Rijekom!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Zoran Vulić, Damir Burić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Damir Burić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Damir Burić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Goran Vučević Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Damir Burić
19.03.2016.
u 14:15
- Dat ću zadnji atom snage za ovaj klub, jer sam tu zato što ga volim i poštujem, a malo više poštovanja i respekta zaslužujemo svi. Jer bi nam bilo puno lakše raditi. Nikad nisam rekao da ćemo biti prvaci, da ćemo osvojiti Kup, ali da ćemo se potruditi i nešto poremetiti, to jesam
Pogledaj originalni članak

Neuobičajeno napeta bila je press konferencija trenera Hajduka Damira Burića uoči drugog od tri ogleda s Dinamom. Mirni i staloženi Burić mirno je najavljivao utakmicu s Dinamom, ali je i reagirao neuobičajeno oštro na konstataciju kako njegova momčad ne pruža dobre igre i kako su povučeni neki loši potezi, piše Goal.

Kako dignuti momčad nakon šoka u srijedu?

- Meni je šok kad čujem da netko od igrača ima temperaturu jer odmah imam problem - ako uzme antibiotik, neće moći igrati. Tu mi krvarimo od starta drugog dijela sezone, svaku utakmicu mi 4-5-6 igrača nedostaje. Sutra sigurno nema Malokua, Ohandze, Velazqueza i Bencuna, a upitni su Šimić i Nižić. I meni više ide na živce spominjati te probleme, neki kažu i žalopojke. Nisu žalopojke, nego realnost. Udarac, bolest, dogodi se..., to su stvari koje me izbace iz takta. I onda netko kaže da je loše. Je, ali odradilo se onoliko koliko se moglo. Mi smo Hajduk, ne predajemo se, izvući ćemo najbolju moguću momčad - kaže Burić, koji neće posegnuti za receptom Pepa Guardiole, koji je igračima zaprijetio kidanjem testisa, nakon čega su proigrali.

- Neki nam predlažu konzultacije psihologa, nešto smo u tom smjeru već i radili, ali nije to za javnost, kad bude kompletno i gotovo, mogu govoriti o tome - rekao je Burić.

Sugestija kako je Hajduk na zimu puno prodao, a malo kupio, te kako je to uzrok većine problema, nije najbolje sjela Buriću.

- Na odjavi sezone i pred zimski prijelazni rok, rekao sam da je to kompleksan prijelazni rok, za dovesti kvalitetnog igrača, koji ima personality, treba izdvojiti novac. Znao sam to i od ranije, jer sam to godinama radio. I znao sam da je bolje ne dovoditi svakoga, nego uzeti nekoga samo da bismo ga uzeli. Vjerovali smo da će Velazquez biti zdrav, ali nije, s njim bi na dvije pozicije bili puno jači. Bencun je u sredini trebao nadoknaditi Caktaša, ali ni on nije zdrav, i on nam nedostaje. I Vlašića smo ranije očekivali... Da su bili zdravi, mi bismo ovo odradili bez problema - kazao je Burić, a konstatacija kako ni u ljetnom prijelaznom roku nije pogođeno s kupnjama, gurnula ga je 'preko ruba'. 

- Doveli smo fenomenalnog igrača Ohandzu, koga ni u snu ne bismo mogli platiti! Takvoga napadača nema u HNL. Udarac protiv Dinama ga je odvojio od terena, peh, nesreća..., ali ako se vrati, s njim dobivamo jako puno. Takav profil za toliki novac ne možete dobiti, pa on vrijedi milijune! Velazquez je isto fenomenalan, a kod nas igra za nikakav novac. Jefferson isto. Ljudi moji, pa naši okviri su minimalni, a vi tražite da se nosimo s Rijekom i Dinamom. Oni imaju kontinuitet rada četiri godine i više, samo nadopunjavaju i pojačavaju momčad, imaju kompletnu infrastrukturu... Mi želimo, trudimo se, ali ako pogledamo uvjete i ulaganja... Ja sam spreman za kritike i nisam zalijepljen za ovu stolicu. Dat ću zadnji atom snage za ovaj klub, jer sam tu zato što ga volim i poštujem, a malo više poštovanja i respekta zaslužujemo svi. Jer bi nam bilo puno lakše raditi. Nikad nisam rekao da ćemo biti prvaci, da ćemo osvojiti Kup, ali da ćemo se potruditi i nešto poremetiti, to jesam. I jesmo, poremetili smo, bili smo prvi u studenome. Klub je iznad nas, najvažniji nam je napredak igrača, dizanje njihove vrijednosti, a to smo napravili. Zaradio se i neki novac. Radimo svim silama. Drugi klubovi grade kampove, pa opet ne mogu biti prvi, idemo učiti na njihovim lekcijama, idemo iskoristiti ono što mi imamo - kazao je Burić, a na konkretno pitanje od koga traži više pažnje i respekta, direktno prozvao jednoga novinara: 

- Ako ćete pogledati ono što pišete u zadnje vrijeme, i od vas. Mi radimo relativno dobro u uvjetima koji jesu.

Ni primjedba kako utrku za naslov prvaka i osvajanje kupa nisu nametnuli novinari, nego vodstvo kluba, nije umirila Burića.

- Onda ću ja korigirati predsjednika. To nije to.

Stao je i u obranu Gorana Vučevića, koji je stavio mandat na raspolaganje.

- Goran Vučević je jako kvalitetan stručnjak, koji je u nogometu godinama, prošao je sve, i jako dobro i kvalitetno radi svoj posao. Način na koji se prema njemu odnosi je sve samo ne fer. Pitanje je što je uopće moguće u uvjetima u kojima mi radimo. Ni vi ne idete u spizu bez kuna, i pokušavate kupiti škampe i lignje. Radite ono što možete. Ja mogu ocijeniti ovo što on radi, jer svjedočim da radi od jutra do mraka u interesu kluba. Ne mogu tražiti negativnosti kod čovjeka koji toliko radi za klub. Meni je on potreban.

>> Mamić: Fernandes se ispričao, ali o njegovom ponašanju ovisi hoće li se vratiti u momčad

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

CU
cungalunga
14:35 19.03.2016.

Ajde napokon malo realnosti, klub se loše vodi i jednostavno nema kapaciteta. Kraj priče.

RI
rikavac
14:33 19.03.2016.

svaka cast na komentarima napokon neko da kaze istinu,i realno,stanje.

GA
gafe
15:13 19.03.2016.

Realnost Hajduka je 3-6. mjesto u HNLu, i to ne samo trenutno nego i sljedecih deset godina. Kao prvi potez bi se trebalo rijesiti Brbljica jer covjek ocito da nema pojma. Kao drugo rijesiti se huligana jer taj navijacki model ne funkcionira u ozbiljnom sportu.