Slavlje Cibone

Mulaomerović: Čestitam igračima, ispunili su sve zadatke

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Damir Mulaomerović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Damir Mulaomerović
19.12.2015.
u 23:00
Iznimno dobar nastup košarkaša Cibone protiv slovenskog prvaka (74:52)
Pogledaj originalni članak

Otkako je preuzeo momčad, novi Cibonin trener Damir Mulaomerović izborio je treću pobjedu u nizu za skor 6-9 i bijeg s dna ljestvice regionalne lige. Cibosi su u Celju odigrali možda i svoju najbolju utakmicu sezone i "otpuhali" slovenskog prvaka Tajfuna (74:52).

Zbilo se to ponajprije zbog sjajne obrane u nastavku kada su domaćini u trećoj i četvrtoj četvrtini  zabili  samo 11 odnosno 7 koševa nakon čega je trener Mulaomerović kazao:

- U pripremi utakmice dobro smo proučili suparnika, a svojim igračima čestitam na provedbi tehničko-taktičkih zadaća za koje smo se dogovorili. U obrani smo uspjeli zaustaviti najbolje igrače domaćina.

I doista, jedino je Čebular (17 koševa) ispunio normu. bratož je pak imao šest izgubljenih lopti, a Ponjavić je šutirao iz igre 3-10.

Kod Cibone, uz  standardno korisnog Jagodića-Kuridžu (12 koševa, 12 skokova) isticao se i 18-godišnji centar Ivica Zubac (16 koševa, 6 skokova). Najbolji dodavač momčadi bio je šuter Filip Krušlin (6 asistencija) , a na prijelomnici utakmice jako su dobro igrali slovenski reprezentativci Nebojša Joksimović (9 koševa, 7 skokova, 4 osvojene lopte) i 18-godišnji razigravač Žan Mark Šiško.

Branič Joksimović zabio je svih svojih devet koševa  u trećoj četvrtini i to za samo pet minuta i nedostižno vodstvo od 16 koševa u 27. minuti. Šiško se nije nametnuo brojkama (2 koša, 2 asistencije, 1 osvojena lopta) ali je u svojih 14 minuta

Golobradi organizator igre Šiško na momčad je djelovao smirujuće, posebice nakon "divljanja" Jamesa Florencea koji je upisao šest izgubljenih lopti i šut za tricu 2-7.

Nakon što je Partizan na svom terenu prokockao vodstvo od 18 koševa iz 27. minute i izgubio od Mega Leksa (78:85), Cibona se izjednačila po broju pobjeda s crno-bijelima (6-9) smjestivši se u sigurniju zonu.

>>Cibona u Celju ponizila slovenskog prvaka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PE
petarrr
00:40 20.12.2015.

Bravo Mula!! Cestitke na odlicnom startu kao trener Cibone!!