Slučaj Tičinović

Damir Štimac: Nismo ucjenjivali Hajduk

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Damir Štimac: Nismo ucjenjivali Hajduk
22.06.2010.
u 20:08
Damir Štimac, zastupnik Marija Tičinovića, kojemu Hajduk nije dopustio odlazak na pripreme, javio se kako bi pojasnio neke stvari.
Pogledaj originalni članak

Naime, pregovori oko novog ugovora između Tičinovića i Hajduka završili su tako da je mladi reprezentativac ostao u Splitu i trenira s drugom momčadi, a iz Poljuda je rečeno kako nitko neće ucjenjivati klub i u javnost je puštena informacija kako je Štimac od Hajduka tražio da se u ugovor ugradi klauzula po kojoj Tičinović mora odigrati 65 posto utakmica.

- Nema riječi o bilo kakvoj ucjeni, to stvarno nema veze s istinom. Moja namjera nije bila nikome slagati momčad, svi koji me poznaju znaju da mi to nikada ne bi palo na pamet. Ljudi iz Hajduka su stalno govorili kako je Tičinović budućnost, kako ga vide u prvoj momčadi i onda sam ja predložio da to stave u ugovor. Ali, ne na način na koji je to prezentirano. Prijedlog je bio da se u ugovor stavi klauzula po kojoj bi Tičinović bio slobodan igrač uz minimalnu odštetu ukoliko ne odigra 65 posto utakmica. Ali, to ne znači ga netko mora staviti igrati, pa to nitko ne može tražiti. Naime, ukoliko ne odigra taj broj utakmica značilo bi da nije potreban Hajduku ili da nije kvalitet za Hajduk, pa bi bio pušten uz odštetu uloženog u igrača. To je jedina prava istina, a sve drugo je prezentacija kako nekome drugom to odgovara - kazao je Štimac.

U cijeloj priči najviše je nastradao Tičinović koji nije na Pohorju na pripremama. Čini se da je vodstvo bijelih postupilo ishitreno, jer je riječ o igraču kojemu nije istekao ugovor (ugovor mu ističe 2011. godine), o igraču koji je Hajdukovo dijete i koji ima ugovor od nekih 30 tisuća eura godišnje. Dakle, sve se moglo riješiti na puno jednostavniji način.

- Svi ovi pregovori su vođeni zbog Tičinovićeve budućnosti. Naime, u protekle dvije sezone konstatno je stavljan sa strane, nije dobio prigodu u kontinuitetu. I nismo željeli da se s novim ugovorom, kojeg želimo potpisati, zatvorimo, upropastimo Marijevu budućnost. Sasvim je jasno da njegova karijera, nakon što je pozvan iz kadeta u prvu momčad, nije išla u pravom smjeru i za njega bi bilo pogubno da se ovako i nastavi - zaključio je Štimac.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MI
mixy
21:30 22.06.2010.

pa što je to nego ucjenjivanje idiote!! tražiš da odigra 65% utakmica, ako ne odigra onda je praktički slobodan igrač! znači mora igrati u kakvoj god da je formi....

BR
branko61
00:15 23.06.2010.

Koja budaletina. Da nisam pročitao ne bih vjerovao. Nije govno nego se pas posra. Kaže da nema govora o ucjeni, a u slučaju neispunjenja njihovih zahtjeva (ako ne odigra 65% utakmica) može otići kao slobodan igrač . Hahaha. I onda Ozren Maršić još na kraju važno zaključuje (a valjda mu je Štimac platio poneku kavu) da je Hajduk pogriješio. A što je trebao, pustiti da razni menađeri vode politiku kluba. Uostalom i bolje da se to napravi na jednom Tičinoviću koji je talent i Hajdukovo dite tako da i ubuduće svi znaju da će se prema svima tako postupiti u sličnom slučaju te da se mogu odmah u startu ostaviti raznoraznih ucjena i uhvatiti se treniranja i dokazivanja na terenu.

OB
-obrisani-
09:04 23.06.2010.

Kako ste Hrvati blažen narod. Vanjka EU saveza, vanka monetarne unije, vanka OECD, vanka World Cupa u nogometu, ma vanka svega savremenog zbivanja..Možete spokojno sedjeti na sofama pred TV, pušiti i smireno slušati Thompsona. A Slovenija je u vatri, zastave su visoko podignute, EU problemi nas pritišču a iščekivanje na utakmicu sa Engleskom nas ubija u duši..Jao da mi je biti prosječni zapadni balkanac i zujiti bez obaveza, izazova i iščekivanja..Nema toga, nema mira i spokoja jer mi smo EU savez i World Cup klasa i izazovi, nemir i obaveze se stalno nanovo nameču i nama uspješnima nadolaze...