USPJEŠNI IZBORNIK

Daniele Santarelli: Istječe mi ugovor, ali volio bih ostati u Hrvatskoj!

Daniele Santarelli: Istječe mi ugovor, ali volio bih ostati u Hrvatskoj!
27.08.2021.
u 19:45
– Uh, to što nisam dobro naučio hrvatski moja je velika pogreška. Ali, većina djevojaka u reprezentaciji sjajno govori talijanski i engleski jezik.
Pogledaj originalni članak

Talijanski trener Daniele Santarelli uspješno je doveo Hrvatsku do osmine finala Europskog prvenstva. U zadarskoj skupini Hrvatska je ostvarila četiri pobjede i jedan poraz, od Italije.

– Dobro je, zadovoljan sam. Poraz od Italije nije neočekivan. Ipak je Italija u ovom trenutku na jednoj razini više od nas. Dobro, možda nismo trebali dva seta izgubiti toliko uvjerljivo, ali dogodilo se. Imali smo previše pogrešaka, a Italija je igrala jako dobro. Možda smo mogli uzeti drugi set kada smo imali kontri za 24:24, ali nije se dogodilo. Sada već gledam prema naprijed, prema nedjelji i utakmici osmine finala. Vjerujem da ćemo igrati protiv Rusije što nam više odgovara nego da igramo protiv Belgije koja igra puno brže. Rusija je ovdje došla bez nekoliko važnih igračica koje u igrale u Tokiju i tu vidim našu priliku – istaknuo je Santarelli.

Supruga me nije zezala

Našao je puno opravdanja za poraz od Italije.

– Mi smo morali dati naš maksimum, a nadali smo se da će oni igrati na 50 posto kako bismo ih uspjeli pobijediti. Bio sam sretan u nekim trenucima jer smo igrali dobro, ali moramo shvatiti da je ovaj nivo igre jako težak. Ne smijemo si dopustiti poklanjanje poena suparnicama. Na kraju krajeva Hrvatska ima mladu reprezentaciju u kojoj dosta igračica još nema iskustva za igranje ovako jakih utakmica – dodao je Santarelli.

Izbornik ženske reprezentacije Italije najbolji vam je prijatelj, a libera igra vaša supruga. Je li bilo zadirkivanja nakon uvjerljivog poraza?

– Sve do dva dana uoči naše utakmice stalno smo se zezali na tu temu. No, dva dana prije utakmice prestali su svi razgovori. A dan nakon utakmice još uvijek traje šutnja – nasmijao se Santarelli.

Jedan od ciljeva je plasman na Svjetsko prvenstvo.

– Trenutačno razmišljam što će se dogoditi u nedjelju, a ne što će se događati sljedeće ljeto. Čujem svakakve priče o tome što nam sve treba, a što ne treba za plasman na Svjetsko prvenstvo. Za sada sam fokusiran samo na susret osmine finala na Europskom prvenstvu.

Hoćete li i nakon europskog prvenstva ostati na klupi Hrvatske?

– Nakon turnira moram sjesti i razgovarati s čelnicima Saveza. Meni je na klupi Hrvatske jako lijepo. Imam sjajne suradnike, Franu Žanića, Valentinu Bifflin, Antu Bakovića... Cijeli moj tim čine Talijani – priča Santarelli.

S obzirom na to da ste s klubom Conegliano osvojili Ligu prvakinja, mnogi vas uskoro vide na klupi Italije?

– Da, ali trenutačno mi je na klupi Hrvatske dobro. Naravno, svakom treneru je čast biti na klupi reprezentacije svoje zemlje. Ne žurim se, vjerojatno će i do toga doći jednog dana.

Moram više učiti hrvatski

Izbornik Hrvatske postali ste 2018. godine. Dugo ste već tu, kako napreduje učenje hrvatskog jezika?

– Uh, to što nisam dobro naučio hrvatski moja je velika pogreška. Ali, većina djevojaka u reprezentaciji sjajno govori talijanski i engleski jezik. Svi su u stručnom stožeru Talijani. Tako da komuniciramo uglavnom na engleskom i talijanskom jeziku. Da, znam nekoliko hrvatskih riječi, ali potrudit ću se da ih u što skorije vrijeme naučim što više – iskreno će Daniele.

Uskoro vas očekuju i obaveze u klubu?

– Mislim da baš neću imati puno dana za odmor. U Zadru sam već više od tri mjeseca, uz neke kraće pauze. Pripreme za novu sezonu brzo počinju, a očekuje nas čak pet natjecanja. Jasno, prioritet je obraniti naslove u prvenstvu Italije i Ligi prvakinja – kaže hrvatski izbornik.

S 40 godina već je ostvario velike rezultate. S Coneglianom je pobjednik Lige prvakinja i Svjetskog klupskog prvenstva. Bio je triput prvak Italije i dvaput osvajač kupa.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.