Rukomet

Dankinje nakon suše od čak 20 godina osvojile medalju na Olimpijskim igrama

Foto: ELOISA LOPEZ/REUTERS
Dankinje nakon suše od čak 20 godina osvojile medalju na Olimpijskim igrama
11.08.2024.
u 16:00
U susretu za treće mjesto na olimpijskom turniru rukometašica Danska je uvjerljivo svladala Švedsku sa 30:25. Zanimljivo je da su Šveđanke prije tri godine na OI u Tokiju također izgubile bitku za broncu
Pogledaj originalni članak

Rukometašice Danske osvojile su brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Danska je u susretu za treće mjesto u Lilleu svladala Švedsku s 30:25 (15:13). Mie Hoejlund je s pet golova predvodila Dansku, dok je Nathalie Hagman postigla pet pogodaka za Švedsku. Ovo je povratak Dankinja na pobjedničko postolje na OI nakon 20 godina i Atene 2004. Toga ljeta u Grčkoj Danska je osvojila treće uzastopno zlato, a onda je uslijedila "suša", na tri od sljedeća četiri turnira nije se ni kvalificirala, a na jedinom nastupu bila je deveta.

VEZANI ČLANCI:

Šveđanke su, pak, druge OI završile na četvrtom mjestu, prije tri godine izgubile su dvoboj za broncu od Norvežanki, te i dalje čekaju na prvo olimpijsko odličje. Danas će u finalu rukometaša igrati Danska i Njemačka. Obje reprezentacije dosad su po jednom osvajale zlato na Igrama. Njemačka davne 1936. godine, a Danska 2016. godine. U polufinalu su obje reprezentacije pobijedile s pogotkom razlike.

Njemačka je bila bolja od Španjolske (25:24), a Danska od Slovenije (31:30). O utakmici Danske i Slovenije još će se dugo pisati jer su Slovenci uvjereni da su oštećeni za sedmerac nad Jancom u posljednjim sekundama tog susreta. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.