KUP UEFE Šahtar i Werder večeras u Istanbulu (20.45) igraju za trofej

Darijo Srna nabavio 85 ulaznica i platio čarter

20.05.2009.
u 08:35
Pogledaj originalni članak

Ne smeta mu što je Šahtar u žici, okružen čuvarima i što se u njegov hotel ne može ni slučajno. Kapetan narančastih iz Donjecka Darijo Srna na raspolaganju je kada stigne poziv iz domovine. Uvijek je takav taj krasni dečko, koji je zaslužio svoj veliki trenutak karijere. A finale Kupa Uefe, dvoboj protiv Werdera u Istanbulu, upravo je to. I Srna se s time slaže.

Dižem pehar

Miki Rapaić i Damir Štimac otišli dan prije


Kao preteča splitskoj ekspediciji na finalu Kupa Uefe, dan prije u Istanbul su otputovali Damir Štimac i Miki Rapaić. Uživat će Rapaić u Istanbulu, igrajući za Fenerbahçe ostavio je dubok trag u Turskoj. Koliko je omiljen uvjerili smo se više puta, dovoljno je spomenuti njegovo ime i sva su vrata otvorena.
– To mi je najveća klupska utakmica u karijeri. Naravno, nadam se da će biti još većih, značajnijih, ali večerašnji susret je kruna svega što sam do sada postigao u klupskom nogometu – rekao je Srna.

Nismo ni sumnjali da mašta o završetku utakmice, o trenutku kad će kapetan pobjedničke momčadi podignuti pehar.

– Naravno da se nadam da ću to biti ja. Ali, bit će to velika utakmica, otvorena do samoga kraja. Werder je oslabljen, no to ništa ne znači. Finale je uvijek finale, pravog favorita nema. Sigurno je samo da ćemo dati sve od sebe – kazao je Srna.

Ni trznuo nije na spominjanje da su Milan i Manchester zainteresirani za njega. Zna se da Šahtar Srnu iznimno cijeni, ne bi ga Rinat Ahmetov pustio za manje od 15 milijuna eura.

– To me žele dekoncentrirati prije utakmice. Ugodno je čuti takve stvari, ali dovoljno sam u nogometu da me to ne može izbaciti iz takta. Uostalom, zar vam više puta nisam govorio da je Šahtar moja Europa. Sada se to pokazalo točnim – rekao je Srna.

Zrakoplov iz Splita
A u Istanbulu naš će Darijo imati posebnu potporu. Iz Splita danas prema Turskoj kreće čarterski let u kojem će se naći 85 ljudi koji imaju posebno mjesto u njegovoj karijeri.

– Ide obitelj, prijatelji, želio sam da u mom velikom finalu uz mene bude većina onih koji su uvijek bili uz mene – kaže Srna.

A u zrakoplovu će osim obitelji biti i Igor Štimac, koji se o Srni brine od njegove petnaeste godine, pa Alen Bokšić. Naravno, bit će tu i Mate Lončar, popularni bilijarist. Pa kakav bi to finale bio bez njega, uvjereni smo da će Mate naći način da se nađe uz Darija bude li naš reprezentativac večeras podignuo pehar. Čarter ide o Srninu trošku, a sva mjesta bila bi popunjena da je Darijo uspio dobiti još ulaznica za finale. Međutim, uspio ih je nabaviti 85. Premalo za sve prijatelje.

Pogledajte na vecernji.hr