Darijo Srna:

Nakon Eura napuštam reprezentaciju, a HNS i Hajduk moraju se pomiriti

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Darijo Srna
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL
Darijo Srna
Foto: DPA/PIXSELL
Darijo Srna
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Darijo Srna
15.03.2016.
u 15:11
Među tri smo glavna favorita na Euru, ali to moramo potvrditi na igralištu...
Pogledaj originalni članak

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna u razgovoru za službenu klupsku stranicu Šahtara izjavio je kako će nakon Europskog prvenstva u Francuskoj napustiti reprezentaciju.

- Sigurno je da će prvenstvo u Francuskoj biti moje posljednje. San mi je na njemu odigrati što bolje, zahvaliti se svima i poslije toga se usredotočiti na klub - rekao je Srna i dodao da ga nitko neće moći nagovoriti na promjenu odluke.

- Umoran sam od putovanja. Icrpljuju me. Želim više biti s obitelji... No, još uvijek sam gladan uspjeha i nogometa. Najveća mi je želja završiti karijeru u svojoj Donbass Areni. To je moj grad, moj stadion. Bit će mi teško oprostiti se od nogometa, ali to je život.

Otkrio je i što planira nakon završetka karijere.

- Planiram započeti ništa manje uspješnu trenersku karijeru. Prošle godine dobio sam UEFA A diplomu, ali ne planiram stati sve dok ne dođem do UEFA Pro licence. Pogađam nastavu i trudim se jer zaista želim dobiti svoju diplomu.

Smatra kako je Hrvatska jedan od favorita predstojećeg Eura.

- Među tri, četiri smo glavna favorita, ali to moramo potvrditi na igralištu. Imamo tešku skupinu, možda i najtežu, no nema alibija. Za početak se nadam da ćemo doći do četvrtfinala...

Upitan je i zašto reprezentacija ne igra češće u Splitu.

- Predugo nismo igrali u Splitu. To je problem koji se povlači već godinama, a osobno sam od vodstva HNS-a tražio da se riješi za stolom. Mora se postići dogovor. Ne pamtim više koliko smo puta kažnjeni zbog izgreda navijača. Postoji sukob između Hajduka i HNS-a i to se pod hitno mora riješiti. Svi klubovi, kao i reprezentacija, imat će samo korist od toga.

Srna je naglasio da je Ivica Olić pravi primjer svim igračima te da je mnogo dao reprezentaciji.

- Ima dva srca i sretan sam što sam igrao s njim. Zvao sam ga i zahvalio sam mu se na svemu. Kao kapetan uvijek sam ga tražio za savjete.

Hrvatski kapetan još je kazao da ne postoji stadion poput Poljuda te da ga je posebno razočarao Camp Nou za kojeg tvrdi da bi trebao biti bolji s obzirom na to kakvu momčad ima Barcelona.

>>Optužbe iz Srbije: Hrvatski nogometni savez ponovno veliča ustaštvo!

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DU
Deleted user
16:05 15.03.2016.

Pita drug Marin druga Ljubu: "Jesil bio na jučer na Poljudu"? "Nisam,ali bila je svastika"!odgovori drug Ljubo !

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:37 15.03.2016.

bilo bi korektnije da se zahvališ na repki PRIJE eura i pojačaš nam izglede za nekim uspjehom.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:39 15.03.2016.

Znači na euru igramo sa 10 - oricom ?