IZRAZITO EMOTIVAN

Darijo Srna se vratio u Ukrajinu: Izgubili smo dom, navijače i svoj grad...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kijev: Poznati na kvalifikacijskoj utakmici izme?u Ukrajine i Hrvatske
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Nogometaši Šahtara odradili trening na Maksimiru
11.04.2022.
u 23:25
- Mnogi ruski sportaši se protive ratu, ali neću vam reći njihova imena jer bi mogli završiti u zatvoru. Takva su vremena.
Pogledaj originalni članak

Darijo Srna vezan je za Ukrajinu i to nije tajna, smatra je drugom domovinom, zbog čega nije izdržao te ju je posjetio prvi put nakon bijega uslijed početka ruske invazije.

Iako službeno ona traje 47. dan, bivši kapetan vatrenih, legenda Šahtara i aktualni sportski direktor tog trofejnog ukrajinskog kluba, kaže da traje mnogo dulje.

- Nije dovoljno samo pričati, moramo pomoći. Moramo učiniti sve da zaustavimo agresora u Ukrajini. Ukrajina nije u ratu nekoliko tjedana, nego osam godina. Gubimo puno toga i trebamo svijet koji će stati uz nas i napraviti nešto konkretno, ne samo pričati - kazao je u intervjuu za Daily Mail Srna pa nastavio:

- Šahtar je dvaput izgubio svoj dom. Nećete naći nijednu drugu momčad koja je čak dvaput izgubila dom u osam godina. Kad smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo navijače i svoj grad. Izgubili smo svoju kuću.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Nogometaši Šahtara odradili trening na Maksimiru

Kao što su ih izgubili deseci tisuća Ukrajinaca. Nažalost, izgubljeno je i na tisuće života, posebno posljednjih tjedana otkako Rusi uopće ne biraju sredstva i namjerno imaju civile kao mete.

- Nije isto biti 20.000 kilometara udaljen od rata i pričati o njemu. Otiđite u Mariupolj, Buču ili Černigov. Otiđite i pogledajte što se događa, promijenit ćete mišljenje o svemu. Nadam se da svijet neće spavati. Mora se probuditi što prije i napraviti što god je moguće - ističe Srna.

Otkrio je i da se aktivno čuje s mnogim ruskim sportašima, ali ne želi reći njihova imena.

- Protive se ratu, ali neću vam reći njihova imena jer bi mogli završiti u zatvoru. Takva su vremena - rekao je pa zaključio:

- Predsjednik Ukrajine i svi oko njega su heroji. Za mene je Ukrajina već pobijedila, ali nadam se da će i rat uskoro završiti. Živim dulje u Ukrajini nego što sam živio u Hrvatskoj. Ja sam sada Ukrajinac. Ponosan sam što živim ondje i siguran sam da ću ondje biti i u budućnosti.

>>> Trenutak napada na hrvatskog rukometaša u Skoplju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ST
struj
06:56 12.04.2022.

Sasvim normalno kad provedeš pola života negdje da se osijećaš da tu pripadaš, ovi koji to ne razumiju neka prožive pola života negdje na drugom mjestu.Dobri Darijo nije kao neki koji mrze cijeli život a žive negdje na drugom mjestu.

DU
Deleted user
05:02 12.04.2022.

Kakva ljudska smeća komentiraju na ovom portalu.

RA
radolizem
02:28 12.04.2022.

Mlad je otišao u Ukrajinu i sve što je zaradio, zaradio je u Ukrajini. U Hrvatskoj Srna nema ništa i mislim da je korektno od njega izjaviti da je Ukrajinac. Kao što je Kukoč - Amerikanac, a Ivan Jurić - Talijan.