Halo Donjeck

Darijo Srna: Zreli smo za više od četvrtfinala Lige prvaka!

Foto: 'GLEB GARANICH'
Darijo Srna: Zreli smo za više od četvrtfinala Lige prvaka!
24.10.2012.
u 20:29
Narančasti iz Donjecka trideset utakmica su bez poraza, 24 pobjede zaredom imaju u ukrajinskom prvenstvu.
Pogledaj originalni članak

U Donbass Areni srušen je europski prvak, Šahtar je protiv Chelsea došao do jedne od svojih najvećih pobjeda. Pobjeda (2:1) nije samo velika zbog toga što je Chelsea prvak Europe, Londončani su vodeća momčad Premiershipa, a u devedeset minuta uništila ih je vodeća momčad Ukrajine.

I ne samo to, u dvoboju milijardera Rinat Ahmetov slavio je protiv Romana Abramoviča. Na Forebsovoj listi najbogatijih ljudi svijeta Ahmetov je s 16 milijardi USD na 39. mjesti, Abramovič je na 68. mjestu, težak je 12,1 milijardi USD. Ali Abramovič je imao prvaka Europe, sada ga je Ahmetov pobijedio i na nogometnom polju. Zanimljivi su ti dvoboji milijardera, nekako nestvarni, ali naš junak je Darijo Srna. Kapetan Šahtara i reprezentacije Hrvatske dan nakon velike pobjede uživao je u obiteljskoj šetnji Doneckom. Čestitari su mu se vješali oko vrata, svako malo je prekidao razgovor primajući pohvale... Srna kao Srna, za svakog je pronašao minutu-dvije.

- Velika, baš velika pobjeda. Odigrali smo možda našu najbolju utakmicu, cijela momčad bila je kompaktna – kratko će Srna.

Još jednom je ponovio ono što je rekao sto puta:

- Nisam pogriješio što sam ostao ovdje. U velikom sam klubu.

Trijumf nad Chelesom samo je još jedna potvrda da je Šahtar u visokom društvu. Narančasti iz Donjecka u velikom su nizu, trideset utakmica bez poraza, 24 pobjede zaredom u prvenstvu Ukrajine. I kroz skupinu Lige prvaka, u konkurenciji Chelsea i Juventusa marširaju bez greške.

- Ovom pobjedom napravili smo puno, ali imamo još tri kola. Trebaju nam četiri boda, vjerujemo da ćemo to ostvariti. Skupina nam je teška, ali mi smo sazreli kao momčad. Većina ovih igrača igra zajedno već četiri-pet godina. Zreli smo za velike domete, želimo više od četvrtfinala Lige prvaka, koje smo igrali prije dvije sezone. Da tada nismo naletjeli na Barcelonu mogli smo i više ostvariti – rekao je Srna.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka<<

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.