krah hrvatskih ambicija

Darovi Capellovih turista za slavlje Ukrajinaca

Foto: Reuters
Darovi Capellovih turista za slavlje Ukrajinaca
10.10.2009.
u 18:02
Pobjedom Ukrajine nad Engleskom, hrvatskim su nogometašima ostale još samo teoretske šase za plasman na SP.
Pogledaj originalni članak

Već nakon 15 minuta igre u Dnipropetrovsku bilo je jasno da će ovo za Hrvate biti duga mračna noć. Kada je Rio Ferdinand poput nezainteresiranoga turista ispratio bijeg Artema Milevskog u gol-priliku, a vratar Green skrivio kazneni udarac i pocrvenio, već smo se pozdravili s Južnom Afrikom.

Nismo još uspjeli ni proslaviti tragičara bijele točke Ševčenka, a već je stigao novi dar Engleza: Ashley Cole prodao je loptu, a Nazarenko nemilosrdno zabio pogodak odluke.

Slatka osveta Hrvatima! Ukrajinci su nam se revanširali za eliminaciju sa SP-a 1998., a Englezi još jednom za poraz na Wembleyu prije dvije godine. Ne samo što su nam zabili devet u ovim kvalifikacijama, nego su nam sinoć još i "dignuli u zrak" avion za Johannesburg.



Velika šansa Lamparda
Novi gaf Engleza u 29. minuti. Rotan je oduzeo loptu neopreznom Ashleyu Coleu, primio ju je Nazarenko i sa 20 metara zakucao u gornji desni kut! Lopta se pritom odbila od tragičara Colea i prevarila vratara Jamesa.

Tek u 33. minuti Englezi su prvi put zaprijetili Pjatovu. Lampard je iskosa bio sam i neometan pred ukrajinskim golom te pucao pokraj vratnice. Ukrajinci su već bili na koljenima, Bilić i Asanović počeli se grliti, a Lampard je uprskao nemoguće!

Nekorektno bi bilo reći da su Englezi puštali Ukrajincima, ali u njihovoj igri nije bilo baš ničega što bi pokazivalo da nastupa jedna od najjačih svjetskih selekcija. Nula od igre, pristupa, želje...

Sinoć su dobro i prošli jer, osim što je Ševa zapucao jedanaesterac, vratar James dva je puta obranio nemoguće, a Milevski zatresao vratnicu.

Fantastični James
Capello je bio - što drugo nego zadovoljan. On je svoje odradio protiv Hrvata prošloga mjeseca, a sve poslije nije mu toliko važno. Važnija od Ukrajine njemu je sljedeća prijateljska s Brazilom.

- Nikad nije lako igrati s igračem manje u polju, a mi smo u drugom poluvremenu uspjeli izvući remi pri takvom odnosu snaga. Napravili smo u prvom poluvremenu smiješnu pogrešku koja nas je stajala gola. Međutim, Greeneov crveni karton bio je sučeva pogreška. Bio je previše udaljen od mjesta događaja da bi procijenio da je crveni karton ispravna kazna našem golmanu - kazao je Fabio.

Kobne eliminacije
Ukrajincima sada za plasman u doigravanje treba još samo jedna formalnost: pobjeda nad Andorom.

A kad to riješe, u dodatne kvalifikacije ući će s velikom strepnjom kao trostruki gubitnici u eliminacijama: od Hrvata 1997., Slovenaca 1999. i Nijemaca 2001. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 195

BE
beaver
20:15 10.10.2009.

slavene...ocekujem tvoju neopozivu ostavku u 24 sata vrijeme je za promijenu cak i u HNS!

US
uskok
20:35 10.10.2009.

Sada moze SVE kuci poslati!

KO
kokolo112
20:11 10.10.2009.

Ko kaže da ima malo Slovenaca, nadu se na svakom koraku i za**bu stvar.