Davisov kup

Hrvatska gubi protiv SAD-a sa 0-2, Krajan: U teškoj smo situaciji

Foto: Reuters/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Čilić - Ćorić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Borna Ćorić
Foto: Reuters
Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
16.07.2016.
u 07:55
Prvo je naš najbolji igrač Marin Čilić (12. igrač svijeta) izgubio od Jacka Socka (26.), a onda je od Borne Ćorića (54.) bio bolji John Isner (16.)
Pogledaj originalni članak

U četvrtfinalnom dvoboju Davisova kupa koji se igra u Portlandu nakon prvog dana hrvatska teniska reprezentacija gubi od SAD-a 0-2.

Prvo je naš najbolji igrač Marin Čilić (12. igrač svijeta) izgubio od Jacka Socka (26.), a onda je od Borne Ćorića (54.) bio bolji John Isner (16.).

Marin Čilić je protiv Jacka Socka poveo s 2:0 u setovima, bilo je 6:4, 6:3, a onda je stao.

- Nakon prva dva seta vrijeme se promijenilo, postalo je toplije, lopta je više odskakala, a i Sock je podigao razinu igre. Servirao je stvarno vrhunski, pa nisam više imao puno prilika, za razliku od prva dva seta kad sam mu često oduzimao servis. Nisam servirao onako kako znam i nisam osvajao dovoljno poena prvim servisom. Neugodan je i ima sjajan forhend, a i uvjeti mu ovdje odgovaraju. Šteta zbog petog seta, u kojem sam imao break, pa je ovo malo kiseli poraz, jer je peti set mogao otići na moju stranu - rekao je Čilić, a prenosi HTS.

Amerikanac je iskoristio priliku i okrenuo susret. Počeo je servirati bolje i sljedeća tri seta je dobio sa 6:3, 6:4, 6:4. 

- U drugom dijelu meča servirao je fenomenalno, pogađao sve kuteve jako dobro. I drugi mu je servis neugodan, brz. Igra agresivno, ima sjajan forhend nakon kojeg lopta dosta odskače - dodao je Čilić.

U drugom susretu John Isner je nadigrao Bornu Ćorića sa 6:4, 6:4, 6:3.

- Imao sam jako puno šansi i nisam ih iskoristio, to je već tko zna koji put ove godine da se tako nešto dogodilo. Razočaran sam i nije mi lako. Prije meča sam mislio da će biti odlično kao budem imao dvije-tri break lopte ukupno i iskoristim jednu, a već u drugom gemu imao sam dvije, poslije još-dvije-tri. Na nekoliko je on odigrao dobro, na nekoliko ja nisam preuzeo odgovornost. Malo mi nedostaje samopouzdanja. A na 4:5 sam u oba seta odigrao loše, pomalo glupe gemove - rekao je Ćorić.

U subotu se igraju parovi, a bod protiv braće Boba i Mikea Bryana pokušat će uzeti Ivan Dodig i Marin Draganja.

- Ne možemo biti u težoj situaciji nego što jesmo. Gubimo 0-2 i u subotu igramo protiv najboljeg para na svijetu. Gledamo na to kao na veliki izazov, dati sve od sebe, pokušati pobijediti, ali sigurno da će biti teže nego što smo očekivali, jer smo se nadali da će biti barem 1-1 nakon prvog dana. Bit će teško, ali šansu još uvijek imamo - rekao je izbornik Željko Krajan.

Reprezentacija SAD-a je najuspješnija nacija u Davosovom kupu, ima čak 32 naslova. Pobjednik će u polufinalu, koji se igra u rujnu, igrati protiv boljeg iz susreta Češka - Francuska.

SAD - Hrvatska 2-0

Jack Sock - Marin Čilić 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:4

John Isner – Borna Ćorić 6:4, 6:4, 6:3

>>Amerikanci poveli: Čilić protiv Socka ispustio 2:0 u setovima!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
08:54 16.07.2016.

i to je to, za ovu godinu... više sreće drugi put

CA
Cafa
10:00 16.07.2016.

Čilić je luzer...a Ćorić je prestao trenirati i nikad ništa od njega.

DU
Deleted user
10:07 16.07.2016.

Neka, neka, i zaslužili su izgubiti. Ćilić je i u Wimbledonu izgubio dok je vodio 2:0 u setovima, i imao je 3 match lopte na servu Federera. I sada kod vodstva 2:0 u setovima o izgubi. I zaslužio je! A Borna Ćorić se ponosno naslikava sa nekakvom sponzorušom i hvali se kako uživa i odmara prije odlaska u Portland. E pa, dečki, pakirajte kofere i doma otkud ste i došli. Tak' vam i treba!