"Crni" iz Sigeta

Davor Mladina više nije trener Hrvatskog dragovoljca

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Davor Mladina više nije trener Hrvatskog dragovoljca
08.07.2011.
u 20:48
Nakon ljetne stanke nogometaši Hrvatskog dragovoljca ponovno su se okupili na NŠC-u Stjepan Spajić u Zagrebu. Iako je Davor Mladina jutros tamo bio prisutan, mnoge je iznenadila vijest kako on od jučer više nije trener "Crnih" iz Sigeta
Pogledaj originalni članak

Naime, kako nas je dojučerašnji šef struke Dragovoljaca obavijestio, odlučio je prihvatiti ponudu koja se ne odbija. Postat će vojnik Hajduka te će se zaputiti put Stobreča. Bit će zadužen za Hajdukovu filijalu, Primorac 1929.

- Odlučio sam se na ovaj korak jer Hajduk je izazov, to je klub u kojem sam proveo deset godina i nadam se da ću u Stobreču napraviti dobar posao. Znam da odlazim dva koraka unatrag vezano za rang natjecanja, ali pošto se ipak radi o Hajduku smatram da radim jedan korak naprijed u trenerskoj karijeri.

Žao mi je što napuštam Hrvatski dragovoljac jer o klubu mogu reći samo najbolje. Naša igra je uvijek bila na nivou, a to smo posebno pokazali u proljeće. Drago mi je što smo prošle sezone bili prepoznatljivi igrom, a po povratku u Siget, i rezultatom.

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca, Ivica Perković osvrnuo se na odlazak Davora Mladine za kojeg je imao samo riječi hvale:

- Žao nam je što stručnjak poput Mladine napušta naš klub. Probali smo ga privoliti da ostane uz nas, ali ponuda iz Hajduka se teško odbija. To je još jedan dokaz da se u našem klubu dobro radi i na tome ćemo ustrajati i u budućnosti.

Do daljnjega će sigetske "Crne" voditi Damir Biškup, dosadašnja desna ruka Davora Mladine. Prema riječima predsjednika Perkovića, mlađi brat iz obitelji Biškup je zaslužio svoju dugoočekivanu priliku. Ipak, naglasimo kako Biškup još uvijek nije službeno potvrđen za prvog trenera, ali u narednim danima bi se i ta formalnost trebala riješiti.

Novi šef struke Hrvatskog dragovoljca izjavio je kako mu je drago da je zadržao prošlogodišnji kostur momčadi, ali da se nada kako će doći nekoliko kvalitetnih pojačanja koja bi olakšala borbu za prvo mjesto i ekspresni povratak u prvoligaško društvo.

- Nadam se da će mi klupsko vodstvo ukazati čast da i službeno postanem prvi trener. Ukoliko se to dogodi nadam se da ću to povjerenje opravdati. Hrvatski dragovoljac je klub koji zaslužuje prvu ligu, što je prošlosezonskim igrama i pokazao, a ne životarenje u drugoligaškom društvu. Iduće sezone imat ćemo nekoliko rivala za prvu poziciju, a najveći će nam biti Gorica, Dugopolje, Pomorac, Solin i Međimurje koje u novu sezonu ulazi pojačano.

Za kraj napomenimo kako Hrvatski dragovoljac osim na trenerskoj poziciji u novu sezonu ulazi i sa novim sportskim direktorom. Umjesto Zvonka Žunića funkciju će preuzeti Dinko Vulelija.

Također spomenimo kako će "Crni" prvi dio priprema odraditi u Zagrebu. Prvu prijateljsku utakmicu igrat će 20. srpnja s Rudešom, a dva dana kasnije kreću na Kupres gdje slijedi drugi dio ljetnih priprema. Nakon toga se momčad vraća u Zagreb gdje će nastaviti pripreme do početka drugoligaške sezone.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.