uoči derbija

Davor Šuker u Splitu samo na transparentu. Do kada?

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Davor Šuker u Splitu samo na transparentu. Do kada?
13.03.2015.
u 21:20
Mogao je Šuker ovih dana Keku, Mediću i Pamiću u povodu sudačkih razbojništava kojima su bili izloženi uputiti koju toplu ljudsku riječ
Pogledaj originalni članak

Ne bi li bilo prirodno da predsjednik HNS-a Davor Šuker barem na jedan dan uzme predah u lobiranju za Izvršni odbor Uefe, nakratko se posveti domaćoj nogometnoj zbilji i, na primjer, ode u Split na derbi Hajduk – Dinamo.

Bilo bi prirodno, dapače poželjno...

Međutim, iz Saveza nema signala da će ovom zgodom u Splitu biti ni Šukera, ni Vrbanovića, dakako ni Mamića, čak ni izbornika Kovača. Njegovo omiljeno odredište postala je Kantrida...

Sve ovo nastavak je tihoga rata Hajduka pobunjenoga protiv vodstva HNS-a, suprotstavljenih strana koje se granatiraju priopćenjima: 'Nećemo mi kod vas dok je onaj tamo, nećemo mi vas primiti dok vas ovaj vodi...' I tako unedogled, inaćenje i kontriranje do sulude i besplodne iznemoglosti.

Netko neupućen mogao bi se zapitati – a gdje je tu interes i zaštita nogometa u koju se Šuker zaklinje u svom izbornom programu? Dokad će prvi čovjek nogometa sustavno lupati kontre Hajduku ne pokazujući nimalo senzibiliteta prema posrnulom velikanu? Koristeći suspendiranoga Brbića kao izgovor za nečinjenje baš ničega za hrvatski nogomet.

Kad smo već kod toga, mogao je Šuker ovih dana Keku, Mediću i Pamiću u povodu sudačkih razbojništava kojima su bili izloženi uputiti koju toplu ljudsku riječ. Jer, ipak su ih opelješili ljudi s grbom HNS-a na prsima.

Tako umjesto da u Splitu u prvom planu bude utakmica, šou rezerviran za Balića, Vlašića, Ćorića i Pjacu, bit će to samo novi prosvjed, 'Split kontra HNS-a'. Umjesto da s Hajdukom potpiše primirje, sjedne u svečanu ložu i najavi zaokret u odnosima, Šuker će se, na žalost, na Poljudu pojaviti samo na Torcidinu transparentu.

Postoji li netko dobronamjeran u Davorovoj blizini, sad kad Hajduk zove, a kriza je na vrhuncu, pravi je trenutak za savjet: Predsjedniče, za onoga koji popusti obično se kaže da je – pametniji.

Šuker u Splitu samo na transparentu. Do kada?

>> Novi problemi u odnosu HNS - Hajduk: Evo zbog čega je odgođen sastanak!

Pogledajte na vecernji.hr