Najozbiljnijih kandidat

Šuker i Savičević podržali kandidaturu Slovenca Čeferina za Uefina predsjednika

Foto: Reuters/PIXSELL
Uefa
Foto: Drago Sopta/HNS
Davor Šuker
Foto: Reuters/PIXSELL
Dejan Savičević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
branko oblak
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Davor Šuker
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Davor Šuker
Foto: Reuters/PIXSELL
Dejan Savičević
Foto: Reuters/PIXSELL
Uefa
18.05.2016.
u 10:35
Potporu Čeferinu već je izrazilo više saveza s područja bivše Jugoslavije, među ostalima Davor Šuker i Dejan Savičević u ime svojih organizacija
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin (49) jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog predsjednika Europske nogometne federacije UEFA, tvrde u srijedu slovenski mediji.

Slovenski mediji su prenijeli i pisanje engleskog tiska u kojem se ovih dana navodi kako je Čeferin jedan od najboljih kandidata za mjesto koje će u rujnu i formalno napustiti Michel Platini, te da ga podržava više nacionalnih saveza.

Ljubljansko Delo navodi da  je potporu Čeferinu već izrazilo više saveza s područja bivše Jugoslavije, među ostalima Davor Šuker i Dejan Savičević u ime svojih organizacija. U europskim se nogometnim krugovima o Čeferinu govori kao o jednom od najboljih mladih nogometnih  lidera u istočnoj Europi.

- Čestitam Čeferinu što se je odlučio za kandidaturu iako ima malo mogućnosti - kazao je za Delo nekadašnji nogometaš i bivši slovenski izbornik Branko Oblak koji kao otegotne okolnosti spominje to što je Slovenija mala država i što Čeferin nikad nije igrao nogomet.

Bivši predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora Janez Kocijančič izjavio je za Delo da je kandidatura Čeferina velika čast za Sloveniju koja je sportski razvijena zemlja i koja zaslužuje najviše položaje u međunarodnom sportu.

- Istina je da u nogometu postoje mnoge jače zemlje, ali Čeferin ima kvalitete koje ga kvalificiraju za predsjednika UEFA-e - kazao je Kocijančič.

Čeferin je direktor najpoznatijeg odvjetničkog ureda u Sloveniji, kancelarije "Čeferin i sinovi" koju je osnovao njegov otac Peter, a ured vodi zajedno s bratom Rokom Čeferinom.

>>Boban se vraća na nogometnu scenu! Postat će savjetnik novom predsjedniku Fife

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BO
boka2347
11:24 18.05.2016.

Večernji, ako mislite na legendarnog Deju onda se ovaj gospodin preziva Savićević a ne Savičević!

Avatar germanikus
germanikus
21:26 18.05.2016.

Hhihihihihihihihih...Slovenac na čelu UEFE......to je malo žešći vic!Najprije treba Janezima objasniti šta je nogomet da bi mogli shvatiti zašto lopta odskače!Ergo mislim da će prije Papa oženiti Lady Gagu nego da će neki Slovenac dobiti takvu funkciju!

Avatar dr.pavelic
dr.pavelic
12:01 18.05.2016.

Dejo genije