ODBOJKAŠI NASTAVILI POBJEĐIVATI

Dečki su zacrtali cilj – odlazak na završni turnir u Strumicu

Dečki su zacrtali cilj – odlazak na završni turnir u Strumicu
23.05.2021.
u 13:00
Igrači našeg izbornika Emanuelea Zaninija nalaze se u Srebrnoj skupini Europske lige, u skupini B, u kojoj su uz njih i sastavi Austrije, Mađarske i Luksemburga.
Pogledaj originalni članak

Nakon plasmana na Europsko prvenstvo, hrvatski odbojkaši nisu imali puni slobodnog vremena. Tako su u petak počeli igrati u Srebrnoj ligi, a u prvoj utakmici pobijedili su Luksemburg s 3:1 (29:31, 25:12, 25:16, 25:20).

– Prva utakmica u novom natjecanju, s mladom momčadi. U prvom smo setu igrali dosta nervozno i gubili s velikom razlikom. Na kraju smo imali prilika za potpuni preokret u prvom setu, ali nismo odustajali, malo smo bili ‘dizelaši’ i na kraju zasluženo pobijedili. Igrači s klupe su dobro reagirali i nadam se novim pobjedama u idućim kolima – rekao je hrvatski reprezentativac Ivan Zeljković, a njegov suigrač Bernard Bakonji je dodao:

– U utakmicu smo ušli malo nervozno i nismo ih dovoljno stiskali servisom, a loši smo bili u obrani i bloku. Nakon tog početka malo smo počeli igrati bolje u obrani i bloku što nam je donijelo prednost. Nismo dobro poznavali protivnika, prvi set bih pripisao i tome.

Igrači našeg izbornika Emanuelea Zaninija nalaze se u Srebrnoj skupini Europske lige, u skupini B, u kojoj su uz njih i sastavi Austrije, Mađarske i Luksemburga. Uzgred, u skupini A su Cipar, Danska, Izrael i Sjeverna Makedonija, koja je ujedno i domaćin završnog turnira 5. i 6. lipnja u Strumici.

– Nismo imali puno vremena za pripremu, iako ponešto znamo o suparnicima. Kako trenutačno stvari stoje, Mađarska je možda najopasniji suparnik jer je već istaknula da želi plasman na Final Four, dok je prema trenutačno prijavljenom sastavu Austrija donekle oslabljena izostankom nekih svojih “inozemaca”. No, o svemu ćemo znati više nakon prvih utakmica jer COVID znatno utječe na sastave momčadi – istaknuo je iskusni 30-godišnji libero naše izabrane vrste Sven Šarčević, koji je tijekom inozemne karijere igrao i u Finskoj i Belgiji, a u Hrvatskoj u Mladosti i Ribola Kaštelima.

Ni hrvatska reprezentacija nije u najjačem sastavu, no to je bilo i planirano. Nakon izborenih kvalifikacija, trener Zanini dao je odmor trojici najiskusnijih, Žukovskom, Raiču i Mihalju, pa su kao zamjene pozvani Brčić, Hanžić i Ivančić.

– Želja nam je plasirati se na Final Four, to smo si zacrtali – govori Šarčević i dodaje:

– Nakon plasmana na Europsko prvenstvo, atmosfera unutar reprezentacije, koja je i dotad bila sjajna, još se bolja.

Hrvatski odbojkaši nakon ovog turnira ostaju u Austriji odakle izravno putiju u Luksemburg gdje će se od 27. do 29. svibnja održati drugi turnir. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.