PUNI MREŽE

Del Piero srušio golgeterski rekord

23.12.2008.
u 12:33
Pogledaj originalni članak

Da Alessandro del Piero igra u životnoj formi sa 34 pune godine kazuje i statistika. Od prvog siječnja do posljednje utakmice u 2008. godini nanizao je 28 pogodaka.

Radi se o rekordnom broju pogodaka u karijeri ovoga odličnog nogometaša kada se gleda učinak u jednoj kalendarskoj godini. Popravio je svoj prijašnji najbolji rezultat, iz 2002. godine, za četiri pogotka. Tada ih je skupio 24.

Dvadeset od tih 28 pogodaka Del Piero je zabio u Seriji A. Ostale je upisao u talijanskom kupu i u šest utakmica skupine H Lige prvaka. Čarobnu je noć imao na Santiago Bernabeuu petog studenog, kada je Real torpedirao s dva pogotka za 2:0 pobjedu Torineza. Trenutačno dijeli drugo mjesto strijelaca Lige prvaka sa četiri pogotka.

U Seriji A je u tekućoj polusezoni zabio šest pogodaka. Preostalih 14 datira od proljeća, odnosno drugog dijela prošle sezone, koju je završio na vrhu liste talijanskih strijelaca sa 21 pogotkom. Jednako je toliko zabio i suigrač mu David Trezeguet.

Zbog svega toga u Gazzetti dello Sport s pravom su ga prozvali - fenomenom!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr