Bijeli u Koprivnici

Delić: Vidjet ćete da smo bolji od Hajduka

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
Delić: Vidjet ćete da smo bolji od Hajduka
21.04.2013.
u 08:29
Mateas Delić bio je asistnet Mariju Juriću za posljednju pobjedu Slavena Belupa u Koprivnici protiv Hajduka 2:1. Uvjeren je sada Delić da će danas Koprivničani prekinuti niz tih neuspjeha protiv Splićana.
Pogledaj originalni članak

I uoči današnjeg dvoboja u Koprivnici (19 sati, Arenasport 3), domaćinu statistika ne ide u prilog. Slaven Belupo zadnju pobjedu protiv Hajduka upisao je 10. kolovoza 2009. godine.

Protiv bijelih je najslađe

Za preokret i domaću pobjedu od 2:1 zabio je Mario Jurić u 71. minuti na asistenciju Mateasa Delića, kojeg je tadašnji trener Zlatko Dalić, kojem je to bio trenerski debi na klupi farmaceuta, u igru ubacio četiri minute ranije.

- Dobro se sjećam tog trenutka, bio je to savršen osjećaj. Uvijek je lijepo dobiti Dinamo ili Hajduk, ali nije mi na kraj pameti tada bilo da će do biti naša zadnja pobjeda protiv Splićana, pogotovu jer su oni uvijek loše prolazili u Koprivnici - kazao je Delić, koji je bio među najboljim pojedincima i uzvratne utakmice polufinala kupa u kojoj je Hajduk visio do zadnjeg sudačkog zvižduka.

- Jako mi je žao što nismo prošli, ove godine je bila velika prilika da uzmemo trofej. Ostaje velika rupa - dodao je 24-godišnji ofenzivni veznjak, uvjeren da crni niz u susretima s Hajdukom danas konačno mogu prekinuti.

- Na Poljudu smo svima pokazali da nismo zaboravili igrati nogomet. Po mom mišljenju, kvalitetniji smo od Hajduka, samo to treba pokazati i na terenu - rekao je Delić.

Moramo proraditi

Ali, kako da i navijači vjeruju u tri boda kada nemate pobjedu već 11 službenih utakmica zaredom?

- Nitko ne zna zašto je došlo do takvog rezultatskog pada kod nas. Nismo igrali uvijek dobro, ali nije bilo ni sreće. Evo, i u Splitu smo imali pet-šest propuštenih zicera. Možda smo bili predobri u jesen pa su porasla i očekivanja. No, mislim da s puno trke, agresije i samopouzdanja ovaj put možemo svladati Hajduk. Možemo i moramo, već je vrijeme - kazao je Delić.

>> Kad neće Hajduk, Milović i Jonjić sjeli na avion i kupili si maske

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.