Remi istre i Zadra

Bitka se nastavlja: Derbi za ostanak u 
ligi nije donio rješenje

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Bitka se nastavlja: Derbi za ostanak u 
ligi nije donio rješenje
10.05.2015.
u 19:15
Istra u zadnja tri kola ulazi s tri boda prednosti u odnosu na Zadar, no daleko je još od spasa
Pogledaj originalni članak

Derbi u Puli ostavio je otvorena pitanja o ostanku u ligi. Istra 1961 i Zadar odigrali su bez pogodaka i tako, zajedno s Osijekom, ostali u grčevitoj borbi za ostanak u prvoligaškom društvu, strepit će očito do samoga kraja, do posljednjeg kola, možda i do posljednjih minuta ove sezone Prve HNL.

Dvojica Igora i Ivana

Istra je na svom stadionu pokazala više, u sudaru dviju momčadi koje vode dvojica Igora (Pamić i Štimac) domaćini su više imali loptu, nakon 20-ak minuta i 64 posto. Izveli su i nekoliko akcija nakon kojih su mogli doći i do pogotka, no Špehar i Križan nisu se snašli u završnici, kao ni Franjić.

Osim sudara dvojice Igora, vidjeli smo i sudar dvojice Ivana, i to žešći. Naime, domaći igrač Ivan Šimurina opasno je opalio po bubrezima Ivana Krstanovića dok je on bio na travnjaku. I dobio samo žuti karton. Ubrzo se još zakuhalo, značaj utakmice nategnuo je živce koji su povremeno popuštali. Pa je bilo i natezanja, isključenja s klupe, a na klupi je i Ješe dobio karton pa ga neće biti u sljedećem susretu protiv Rijeke.

Slijedi novi derbi začelja

Najbolju priliku u drugom dijelu imao je Jo. Zvonko Pamić dao mu je idealnu loptu, Brazilac je bio sam i opalio, no točno u međunožje vratara Zadra koji je nakon toga ostao ležati. No, oporavio se i nastavio susret. Nastavilo je i sijevati oko njegovih vrata, Križan je imao novu priliku, ali nije bio precizan. Na kraju je susret završen bez pogodaka, Istra je propustila veliku priliku, pobjedom bi bila na korak do spasa, ovako još ne može odahnuti.

Bit će dramatično u borbi za ostanak, ova tri kluba i dalje vise na prvoligaškoj niti. Nakon što je u subotu Osijek izgubio od Hajduka, ostao je u teškoj situaciji. Koju može poboljšati u sljedećem kolu kada u svom Gradskom vrtu dočekuje Istru 1961, izravnog suparnika u borbi za bijeg sa samog začelja. No, do kraja prvenstva Osječani još moraju na Kantridu, a onda se mogu nadati da će u zadnjem kolu odlučivati sami o sebi i tražiti put za ostanak u ligi kod kuće u susretu sa Slavenom Belupom koji je prebrinuo brige o ostanku u ligi. Istra nema ništa lakši raspored, osim spomenutoga gostovanja u Slavoniji, u sljedećem kolu dolazi joj Dinamo, a prvoligaški status pokušat će potvrditi u zadnjem kolu gostujući kod Zagreba u Kranjčevićevoj.

Štimčev Zadar u sljedećem kolu dočekuje Rijeku, pa ide Slavenu Belupu i na kraju je domaćin Lokomotivi na svojim Stanovima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.