POČELO ZAGRIJAVANJE

Desant na Split: Autocesta zakrčena, Modrić najavio da vatreni igraju za navijače

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatski navijači u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Navijači na utakmici Hrvatska - Rusija
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Navijači u šetnji gradom prije utakmice Hrvatska - Francuska
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Navijači u šetnji gradom prije utakmice Hrvatska - Francuska
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Navijači u šetnji gradom prije utakmice Hrvatska - Francuska
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Navijači u šetnji gradom prije utakmice Hrvatska - Francuska
06.06.2022.
u 16:21
Naplatne kućice na Dugopolju su zakrčene već sad pa se upozorava navijače da bi mogli čekati pa neka se požure. Zasad je kolona oko pola kilometra.
Pogledaj originalni članak

Split je na nogama zbog velikog derbija Hrvatske i Francuske, koji počinje u 20:45 na Poljudu. Jutros je bilo moguće kupiti još svega nekoliko ulaznica, ali stadion je oko 10 sati u potpunosti rasprodan. Više od 30.000 navijača bit će večeras uz hrvatsku reprezentaciju, koja ima veliki motiv nakon debakla u Osijeku protiv Austrije (0:3), ali i zbog crnog niza koji bilježi protiv prvaka svijeta.

- Jako bih volio da konačno prekinemo tu crnu seriju. Stadion će biti pun i to je naš najveći motiv. Večeras igramo za naše navijače - rekao je prije utakmice kapetan vatrenih Luka Modrić, koji je izgledao posebno motiviran i nije skrivao želju da zaigra ovaj put od prve minute i pobijedi reprezentaciju koja je njegovoj uzela naslov prvaka svijeta.

U Splitu trenutno traje zagrijavanje za susret, navijači se polako okupljaju na uobičajenim punktovima na splitskoj Rivi, gdje ih čeka temperatura od 30 stupnjeva i sunčan dan, a ne sumnjamo da će se sve dodatno zagrijati iza 17 sati te da će se ponoviti scene protiv Rusije na Poljudu, kad se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo, uz veliku podršku vjernih navijača koji i ovaj put u Split stižu iz svih dijelova Hrvatske i svijeta. Imat će solidnu podršku i Francuzi jer dolazi oko 500 njihovih navijača.

 

Vozeći se autocestom prema Splitu, vidjeli smo desetke automobila okićenih hrvatskim zastavama i šalovima, među njima navijači iz Njemačke, Švicarske, Austrije, BiH i drugih zemalja. Ali, vidjeli smo i kordone interventne policije, veliki broj "marica" te drugih organa reda koji će paziti na svaki detalj u svjetlu posljednjih nemilih sukoba između navijačkih skupina u Hrvatskoj.

Kontrole su pojačane i u samom gradu pa se navijače moli da ranije dođu na stadion kako bi na vrijeme uspjeli zauzeti svoja mjesta.

Ujedno, naplatne kućice na Dugopolju su zakrčene već sad pa se upozorava navijače da bi mogli čekati pa neka se požure. Zasad je kolona oko pola kilometra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

>>> Navijačka atmosfera uoči utakmice Hrvatske u Ligi nacija

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

NA
najposebniji
16:40 06.06.2022.

Svako malo zbog navijačkih paradairanja se zatvaraju ceste, do kada će nas manjina terorizirati?!

IL
ilustrator
17:36 06.06.2022.

rezultatski neizvjesno do posljednjeg trenutka. 2:1 za hrvatsku!

ZA
!zagreb!
17:54 06.06.2022.

Kolona od pola kilometra. :-))))) O jazavca, panjine