PREVIDJELI SITUACIJU

Detalj o kojem se ne priča: Vida je izbacio Dinamo golom upitne regularnosti

Foto: Screenshot/MaxSport
Detalj o kojem se ne priča: Vida je izbacio Dinamo golom upitne regularnosti
20.08.2023.
u 08:56
Igrač prema pravilniku ne bi smio biti u protivničkom kaznenom prostoru prilikom upućivanja kaznenog udarca, a Vida je, osim što je tijelom očito bio u kaznenom prostoru Dinama, nagazio i crtu kaznenog prostora
Pogledaj originalni članak

Dinamo je na rijetko viđen način ispao iz Lige prvaka u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola. Nakon 2:1 poraza u Maksimiru u prvoj utakmici, plavi su u Ateni protiv AEK-a do 90. minute imali 2:0 što je rezultat koji ih je vodio u play-off rundu Lige prvaka.

Međutim, u nevjerojatnom raspletu u sudačkoj nadoknadi regularnog dijela utakmice primili su dva gola i AEK je prošao dalje s 4:3 ukupno.

Prvo je domaći kapetan Sergio Araujo smanjio na 2:1, što je utakmicu vodilo u produžetak. No, u desetoj minuti dodatka za domaću je momčad dosuđen kazneni udarac. 

Livaković je obranio udarac Levija Garcije, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Domagoj Vida i glavom ju poslao u mrežu za konačnih 2:2 i plasman AEK-a u doigravanje za Ligu prvaka.

Međutim, o regularnosti pogotka Vide za prolaz AEK-a i izbacivanje Dinama iz Europe nije se puno pričalo. Naime, hrvatski stoper je pri trenutku kaznenog udarca već zašao u Dinamov kazneni prostor, što prema pravilima Uefe nije dozvoljeno.

Igrač prema pravilniku ne bi smio biti u protivničkom kaznenom prostoru prilikom upućivanja kaznenog udarca, a Vida je, osim što je tijelom očito bio u kaznenom prostoru Dinama, nagazio i crtu kaznenog prostora. Norveški sudac Eksas, pak, nije reagirao na ovu situaciju.

AEK će tako u utorak na noge belgijskom Antwerpu u pokušaju da se domogne grupne faze elitnog natjecanja, a Dinamo će dva dana poslije protiv praške Sparte odigrati prvi dvoboj kvalifikacija za plasman u jednu od skupina Europske lige. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

DU
Deleted user
09:12 20.08.2023.

Bišćan nas je izbacio. Nije radio izmjene, a morao je raditi bar 2 izmjene( Baturina i Drmić). S te 2 izmjene igrači bi udahnuli , rasteretili pluća. Ipak je jučer bio 19.8. početak sezone, igrači nisu u punoj snazi. Drmiću odi iz Dinama jer te ovaj neznalica ne cijeni!

SV
Samo Vinkulja
09:19 20.08.2023.

Nego gdje je šimić? Čisto da mu se glas čuje da obrazloži neke stvari i "perverzna" pojačanja koja je kumašinu servirao . Lika se ne može ni čuti ni vidjeti.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
09:02 20.08.2023.

izgubili smo zbog amatera bišćana