PRIMIO IH KERUM

Dežela Celjska predstavljena u Splitu

Foto: Eurobasket
Dežela Celjska predstavljena u Splitu
18.05.2013.
u 14:04
Organizatore je primio gradonačelnik Splita Željko Kerum, koji im je zaželio dobrodošlicu u Splitu, no zbog predizborne šutnje nije smio davati izjave.
Pogledaj originalni članak

Na splitskoj Rivi danas je, u sklopu promocije Europskog prvenstva u košarci, koje će se ove godine održati u Sloveniji, održano i predstavljanje turističkih proizvoda i usluga ponuđača koji djeluju na području regionalnog turističkog odredišta Dežela Celjska. Dio predstavljanja posvećen je Celju kao jednom od četiri grada domaćina nadolazećeg Europskog prvenstva u košarci.

Za dobro raspoloženje pobrinuli su se članovi popularne slovenske glazbene skupine \"Zakar pa ne\", te 12 izlagača koji su predstavili i ponudili svoje proizvode i usluge. Posjetitelji su se okušali u nagradnoj igri u kojoj su glavne nagrade wellness vikend paketi za po dvije osobe, te su se imali prigodu zaigrati košarku s legendarnim košarkašem Peterom Vilfanom i fotografirati se sa službenom maskotom Europskog košarkaškog prvenstva – Lipkom .

U organizaciji predstavljanja sudjelovali su zamjenica gradonačelnika općine Celje Darja Turk, direktorica instituta Celeia Celje, te koordinatorica i nositeljica razvoja odredišta Milena Čeko - Pungartnik, ambasador Europskog košarkaškog prvenstva Peter Vilfan, akrobatska skupina \"Dunking Devils\".

Darja Turk je pritom izjavila:

- U Split smo došli predstaviti Eurobasket, ali i našu regiju koje ima i te kako što ponuditi turistima iz cijeloga svijeta, pa tako i iz Hrvatske. Dežela Celjska je udruga 21 - ne slovenske općine, na čijem području se nalazi čak šest lječilišta, tako da koristim prigodu pozvati Splićane na dobru košarku, te u naše brojne turističke objekte u kojima ih s nestrpljenjem čekaju.

- Naša regija najpoznatija je po brojnim termama, koje godišnje zabilježe preko milijun noćenja. Poznati smo po dobroj hrani i piću, po gostoprimstvu i zato pozivamo sve Splićane da nas posjete i sami se uvjere u to. Radimo cijele godine, no Europsko prvenstvo je prava prigoda, spojite ugodno s korisnim, dođite podržati vašu reprezentaciju i provedete nekoliko nezaboravnih dana u Celju i njegovoj okolici - dodala je Milena Čeko Pungartnik.

Peter Vifan se sa zadovoljstvom vratio u Split.

- Drago mi je da sam ponovno u Splitu, u kome sam proveo jedan dio svoje karijere. Ovdje se uvijek igrala dobra košarka, iako je košarka bila sport broj dva, a nogomet, zbog Hajduka, broj jedan. Drago mi je što Splićane mogu pozvati u Sloveniju, na vrhunski sportski događaj poput Europskog prvenstva. Siguran sam da ćete biti lijepo primljeni. A što se tiče košarke, drago mi je da su i Hrvatska i Slovenija u završnici, to znači kako se i kod vas i kod nas i dalje igra dobra košarka. Nadam se kako ćemo se i susresti na prvenstvu, jer bi to značilo kako smo i jedni i drugi otišli daleko - rekao je.

Organizatore je primio gradonačelnik Splita Željko Kerum, koji im je zaželio dobrodošlicu u Splitu, no zbog predizborne šutnje nije smio davati izjave.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.