SKUPINA A

Dezerteri i pobunjenici otišli kući, Evra najavio novu buru

Foto: 'GIANLUIGI GUERCIA'
Dezerteri i pobunjenici otišli kući, Evra najavio novu buru
23.06.2010.
u 11:55
– Sad nije vrijeme za analize, nego za ispriku milijunima Francuza – kazao je Evra, kapetan Tricolora, koji jučer protiv JAR-a nisu imali podršku čak ni u Parizu.
Pogledaj originalni članak

Prvi put u povijesti SP-a domaćin nije prošao skupinu, no takav je rasplet bio i očekivan. Burno se živjelo u francuskom kampu posljednjih dana, u sveopći se kaos uključio čak i predsjednik Nicolas Sarkozy koji je poručio ministrici sporta Roselyne Bachelot da produlji boravak u JAR-u. Francuska je na prošlom SP-u igrala u finalu, a ovdje nije uspjela proći skupinu. Još samo dva takva slučaja dogodila su se u povijesti SP-a. Mađarska 1958. i Italija 1974. godine. I uoči utakmice s JAR-om igrače je u svlačionici posjetila ministrica i održala govor:

– Ovo vam je posljednja prilika da se iskupite. Po čemu biste željeli da vas se ljudi sjećaju? – rekla je Bachelot te novinarima prenijela zbivanja iz svlačionice:

– Kad sam završila, zapljeskali su mi, neki su i zaplakali...

No, ni emotivni govor nije probudio momčad koja vrijedi 350 milijuna eura. Tom su se utakmicom od reprezentacije, uz potjeranog Anelku, oprostili i Gallas, Abidal i Henry, kolovođe neposluha. Dodajmo da je Henry izjednačio rekord Fabiena Bartheza u nastupima na SP-u (po 17).

– Učinio sam sve da uvjerim igrače da je to što rade imbecilno. Bilo je ovo za nas tužno natjecanje. Uživao sam biti izbornik – rekao je sad već bivši francuski izbornik Raymond Domenech koji se na kraju odbio rukovati s izbornikom JAR-a Carlosom Albertom Parreirom jer je on svojedobno izjavio da Francuska ne zaslužuje SP.

– Sad nije vrijeme za analize, nego za ispriku milijunima Francuza. Želio sam to učiniti još u ponedjeljak, ali mi izbornik nije dopustio. Francuski narod mora znati istinu – kazao je kapetan Patrice Evra.

U francuskim medijima igrači su nazvani dezerterima i pobunjenicima, a navijači u Parizu navijali su za JAR.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DO
downunder
15:28 23.06.2010.

Probljem je više nego jasan; tu nema nikakvog nacionalnog naboja. Pa tko bi igrao za zemlju u kojoj te strpaju u geto a od tebe očekuju da ostaviš kosti na terenu? Ali i za to ima rješenja. Treba pogledati naše sjeverne susjede Slovence i način na koji su oni natjerali Srbe i Bosance da igraju svim silama za sloveniju. Oni jednostavno, one koji se ne trude dovoljno, izbrišu iz državljanstva kao \'90tih pa se ti misli. Samo imaju problema sa spodobom koja se naziva PraviEUJanez. To je enigma čak i za njih

MI
milton
18:23 23.06.2010.

Malo je pravih Francuza u momčadi. Osim Llorisa nitko nije čistokrvni Francuz, zbog toga se moralo i raspast ovo šarenoliko društvo

SD
satan da shumsky
08:53 24.06.2010.

kako došli, tako i otišli, kao papci i preseratori...baš mi je drago zbog tih rukometaša...irci bi se bolje pokazali 100%