VOLI ZADAR U HNL-u preferira momčad sa Stanova, a o rivalstvu Hajduka i Dinama se ne izjašnjava

Didulica: Želim biti prvak i u Hrvatskoj ligi

20.04.2009.
u 21:04
Pogledaj originalni članak

Australski Hrvat Joey Didulica (32) osvojio je treći naslov prvaka s tri različita kluba. Od prije ima naslove s Ajaxom (2004.) i bečkom Austrijom (2006.), a po novom i s nizozemskim AZ Alkmaarom.

- Neću na tome stati! Jednu sezonu želio bih braniti i u HNL-u i osvojiti i naslov u Hrvatskoj – kazao je Didulica nakon neprospavane noći zbog ludoga slavlja u Alkmaaru.

Čestitka od Čuline
AZ je postao prvak Nizozemske nakon 28 godina vladavine svetoga trojstva: PSV-a, Ajaxa i Feyenoorda. Didulica je u njega ugradio sedam utakmica među vratnicama, od toga pet bez primljenoga pogotka. Joey je preporođen, jer je čak 15 mjeseci pauzirao zbog teške ozljede glave.

- Iako se naš prvi vratar Romero oporavio od ozljede, trener Van Gaal nije me želio maknuti s vrata. To mi je veliko priznanje.

Jedna od čestitki stigla je iz Eindhovena. Od čovjeka čiji ga je projektil na godinu i pol udaljio s travnjaka.

- Javio se moj prijatelj Jason Čulina, sretan je zbog mene, iako je njegov PSV ostao praznih ruku. I Jason je pomogao Alkmaaru jer je zabio jedan gol Ajaxu. Ta pobjeda PSV-a osigurala nam je naslov.

Tko je za njega najzaslužniji?

- Trener Van Gaal! Mi nemamo skupocjene zvijezde kao PSV i Ajax, ali smo kao momčad čvrsti kao beton. Van Gaal je čudotvorac!

To govore i brojke: Ajax je u ovoj sezoni u pojačanja uložio čak 34, PSV gotovo 20, a AZ tek 3,6 milijuna eura. A Van Gaal ostavio je Ajax 11, a PSV čak 18 bodova iza leđa!

Opet u Ligu prvaka
Pratite li zbivanja u Prvoj HNL. Tu je vaš prijatelj i susjed iz Geelonga Josip Skoko?, pitamo Didulicu.

- Pitate li me za koga navijam, odgovor je – za Zadar. (Diduličini su iz Poličnika). A o suparništvu Hajduka i Dinama se ne izjašnjavam. Volim Skoku i Šerića, jer ih znam iz Australije, a Dinamo je pak najveći naš klub... – zaključio je Didulica, svojedobno i kandidat za Dinamov dres.

Joey će tako na jesen ponovo osjetiti slast igranja u Ligi prvaka, u kojoj je već nastupio u dresu Ajaxa, kada ga je tadašnji izbornik Otto Barić prvi put priključio hrvatskoj reprezentaciji.

Pogledajte na vecernji.hr