ZA SAMO DVA IGRAČA

Dinamo blagajnu već olakšao za 7,5 milijuna eura: Argentinac pakira kofere?

Dinamo blagajnu već olakšao za 7,5 milijuna eura: Argentinac pakira kofere?
04.01.2022.
u 15:00
Bude li sve kako u Dinamu očekuju, 23-godišnji argentinski ofenzivac trebao bi uskoro doći u Zagreb i priključiti se momčadi. Dogovori su pri kraju, ostali su još samo neki detalji i u Maksimiru kažu kako je moguće da Martín Ojeda u Zagreb dođe već u srijedu, prvog dana priprema Dinama
Pogledaj originalni članak

Procjenjuje se da je Dinamo svoje stanje na računu ove zime stanjio za 7,5 milijuna eura. I to za dovođenje samo dvojice igrača. Doduše, zacijelo će novac Osijeku za Petra Bočkaja i Argentincima za Martína Ojedu odlaziti u nekakvim ratama. No s plaćanjem za 23-godišnjeg ofenzivca Ojedu još malo treba pričekati s obzirom na to da ugovor još nije potpisan. No i to bi se moglo ili trebalo dogoditi uskoro.

Iz Dinama nam kažu da su jako blizu završnom dogovoru, a onda bi Martín trebao krenuti prema Zagrebu. Bude li sve kako se u Dinamu nadaju, novi igrač Dinama mogao bi možda već u srijedu doći u Maksimir, a baš u srijedu je prvi dan priprema plavih za nastavak sezone.

Ojeda postaje najskuplji plavi

Trener Željko Kopić sa svojim je stožerom i čelnicima slagao popis igrača s kojima će se “tući” s Rijekom, Osijekom i Hajdukom za naslov prvaka, ali i s kojima će pokušati iznenaditi favoriziranu Sevillu u borbi za osminu finala Europske lige. Sigurno je da i Kopić čeka konačno rješenje s Ojedom kako bi od prvog dana znao slagati momčad. Mladi Argentinac, i prije nego je došao, već je opjevan i opisan kao veliko pojačanje. Hvale ga svi koji ga znaju, pa i bivši igrači Dinama, njegovi sunarodnjaci Leonardo Sigali i Luis Ibáñez.

Sigali je i igrao s Ojedom, a mladi Argentinac kod njega se i raspitivao o Dinamu. Kako je dobio puno pozitivnih Sigalijevih ocjena, odlučio je prihvatiti poziv iz Maksimira, ionako mu je velika želja bila igrati u Europi. A Dinamo mu je opisan kao odličan klub u kojem može napredovati, pokazati se u Europi i jednog dana napraviti još veći transfer, kao što je to napravio Dani Olmo za čiju je karijeru i uspjehe preko Dinama također čuo.

Martín Ojeda je ofenzivac koji je bio vrlo efikasan u svom klubu Godoy Cruzu, igrao je u 23 od 25 utakmica tog kluba i postigao 12 pogodaka uz tri asistencije. Riječ je o univerzalnom ofenzivcu koji je u Godoyu igrao i na lijevom i na desnom krilu, ali i kao središnji ofenzivni vezni, pa i kao napadač. Nije baš visok (175 centimetara), ali kažu da je izuzetno snalažljiv i dobar realizator, da podsjeća na Marija Gavranovića. Ako je tako dobar kao što je bio Gavranović, visina nije ključna, uostalom jednako su visoki.

Takav igrač daje dosta mogućnosti treneru Kopiću za slaganje momčadi, može biti desno krilo, pa da Oršić ostane lijevo, bude li Ojeda na lijevom krilu, Oršić može biti u napadu s Petkovićem odluči li se Kopić za ostanak na 3-5-2 formaciji. K tome, i Bočkaj može biti taj krilni lijevi igrač ako Martín Ojeda bude desno.

U svakom slučaju riječ je o velikom potencijalu, pravom pojačanju za Dinamo. Uostalom, tako su procijenili oni koji ga dovode u Maksimir, ne bi za njega dali više od pet milijuna eura da ne misle da će biti pojačanje, ali i da će tu dosad najveću investiciju u klupskoj povijesti (rekord je držao dolazak Marka Roga iz RNK Splita za pet milijuna eura), itekako vratiti kad bude jednog dana odlazio. Riječ je doista o velikom novcu i kod takvog ulaganja ne bi smjelo biti promašaja.

Nedavno je postao otac

No treba znati da strancima treba određeno vrijeme za prilagodbu, pogotovu južnoameričkim nogometašima. Uostalom, dobro se sjećamo koliko je trebalo Sigaliju da postane pouzdani stup plave obrane. Doduše, on je došao nakon dulje stanke zbog ozljede pa ga je i to usporavalo u hvatanju forme s Dinamom. Nadajmo se, dođe li doista Martín Ojede, da mu neće dugo trebati za prilagodbu jer Dinamo nije u komotnoj situaciji u borbi za naslov prvaka iako i sad na zimskoj stanci drži “pole position”’ u prvenstvu.

Za Kopića bi bilo idealno da mu taj novi igrač dođe odmah i da dođe s obitelji. Naime, prije godinu dana je postao otac, zaručen je i uz obitelj bi mu i prilagodba bila lakša i brža. Kako plavi s radom počinju u srijedu, bilo bi dobro da ne propusti ni te početne treninge iako sigurno nije ni on previše izgubio jer je zadnju utakmicu odigrao sredinom prosinca, ima samo malo dulju stanku od plavih igrača. Nakon pet dana rada u Zagrebu plavi će formu brusiti u Rovinju i tamo odigrati tri utakmice sa slovenskim klubovima (Olimpija, Koper i Domžale), idealno bi bilo kad bi tamo igrao i Martín Ojeda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

IS
istina00
15:50 04.01.2022.

neka kupuje, kupuje vlastitim novcem koji je zaradio od prodaje drugih igrača...a isto tako će ovih 7 uloženih milijuna izgledno barem udvostručiti jer nema boljeg kluba u regiji za prodaju igrača"

AP
apathylolz
15:51 04.01.2022.

Hahaha sad kad pocne kmecanje 🤣🤣🤣

BS
Blue_shirt
16:04 04.01.2022.

Uzalud ako "kormilara" ne promjeni, ova ekipa koja je sad na klupi nije dorasla ovom zadatku. Tek ako Niko i njegov brat Robert takodjer dodju tek tada su ovo dobro ulozeni novci koji ce se vratiti 5x na ulozeno.